• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Bankalar birliğinin kredi kartına taksit sınırını kaldırma çalışması çok olumlu `


 

ANKARA- Siyasi belirsizlik nedeniyle tüketicilerin harcamalarını ertelediğini, bunun da ekonomide geçici durgunluğa neden olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kredi kartında taksit sınırının kaldırılması konusunda Bankalar Birliğinin yapmış olduğu çalışma son derece olumlu. Ekonominin yeniden canlanabilmesi için kredi kartına taksit sınırı kaldırılmalı, tüketici kredilerindeki azami vade de 60 aya çıkarılmalıdır` dedi.

-`BANKALAR BİRLİĞİNİN TUTUMUNU DESTEKLİYORUZ`
Ekonomideki geçici durgunluğun esnafa zor günler yaşattığını da dile getiren Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada `Vatandaş tüketimini kıstıkça esnaf sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle Bankalar Birliğinin kredi kartına taksit sınırının kaldırılması konusundaki tutumunu destekliyoruz. Bununla beraber tüketici kredilerinde azami vade de 60 aya çıkarılırsa tüketim yeniden teşvik edilmiş olur. Bu da ekonomideki geçici durgunluğun bitmesini, vatandaşın da esnafın da rahatlamasını sağlar` diye konuştu.

-`185 MİLYAR DOLAR BANKALARDA YATIYOR`
Şubat ayından bu yana şahısların bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının 30 milyar dolar arttığını dile getiren Palandöken, `Geçici belirsizlik nedeniyle tüketim durma noktasına geldi. Vatandaş, parasını harcamak yerine döviz alıyor. Bankalardaki döviz tevdiat hesapları Şubat ayından bu yana 30 milyar dolar artarak 185 milyar dolara ulaştı. Bu paranın bir kısmının tüketime yönlendirilmesi halinde dövizin ateşi de düşer, ekonomi de yeniden canlanır` şeklinde konuştu.