• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Gençlere evlilik kredisi yeniden verilmeli`


 

ANKARA- Türkiye`nin ekonomik olarak büyümesinin sanayi üretimi ve iç tüketim artışına göre hedeflerin tespit edildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Üretimin artması için iç tüketimin canlanması gerekiyor. Bunun içinde en etkili ve iğneden ipliğe en kapsamlı alışverişin yapıldığı evlilik sektörünün canlandırılması doğru olacaktır. Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir` dedi.
 
 `20 FARKLI SEKTÖRDE HAREKETLİLİK`

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Düğün sektörü dediğimiz, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizciden tekstilciye, pastacısından şekercisine, çiçekçisinden taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar uzanan 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkâr ile işletmeyi yakından ilgilendiren 15 milyar liralık bir sektörün canlanması anlamına gelir. Bu sektörün hareketlenmesinin hem üretim yapan sanayiciye hem de esnaf ve sanatkârımız açısından büyük önemi vardır. Her sene talebin canlı olması sektörü yüzde 10 büyütüyor`  diye konuştu.

 `15 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ`

Gençlerin parasal yetersizliklerine destek olması amacıyla gecen yıllarda yapılan proje ile 25 yaşın altındaki çiftlere faizsiz evlilik kredisi verilmesinin piyasaları canlandırması bakımından çok olumlu olduğunu kaydeden Bendevi Palandöken, `Aynı şekilde duran piyasaların canlanması için acilen 25 yaş ve üzerindeki gençlere 15 bin lira evlilik kredisi verilmeli. Üniversite mezunları için ise yaş sınırı 26 yaşa olmalı. Kredinin geri ödemesi 2 sene sonra başlamalı. En önemlisi genç çiftlerin ekonomik durumuna göre taksitlerin ayarlanması krediyi cazip hale getirecektir. Hatırlanacağı gibi 2009 yılındaki krizin etkilerinin aşılması için de mobilya ve beyaz eşya sektöründe KDV indirimi yapılmıştı. O dönemde gençler için sıfır faizli kredi verilmesini istemiştik. Şimdi geçen yıllarda başarıyla uygulanan bekarların evlenmesi için düşük faizli kredinin yeniden verilmesi ülkemiz ve ekonominin canlanması için çok önemli. Zaman kaybedilmeden evlilik kredisi verilmesinin imkânı sağlanmalı` dedi.