• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Ülkemiz Turizm Potansiyeli İle Üst Sıraları Hak Ediyor`


 

ANKARA- Ülkemizin turizm potansiyeline ve tarihi değerlerinin dünyanın gözde mirasları arasında olması için önemli adımlar atıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken , `Türkiye turizm açısından dünya üzerinde en önemli ülkeler arasındadır. Bu kıymetli potansiyel bize ülke topraklarımızın bahşettiği en kutsal hediyedir. Lokasyon olarak tabii kaynaklarımızdan, üretim çeşitliliğimize her alanda turizmi destekleyecek verilere sahibiz` dedi.

            -`2014 TURİZM GELİRİMİZ 34 MİLYAR 305 MİLYON DOLAR`

            Ülkemizi ziyaret eden turist sayısının 2014 yılında yüzde 5,5`luk artışla 36 milyon 837 bin kişiye ulaştığını kaydeden Bendevi Palandöken, `Yine geçtiğimiz yıl turizm gelirlerimiz de 34 milyar 305 milyon dolar oldu. Kültür turizmi, kış turizmi, doğa ve su sporları, sağlık ve kongre turizmi gibi segmentleri de mutlaka geliştirmeliyiz. Çünkü turizm insanları ortak payda altında toplar. Türkiye hem coğrafi hem de tarihi değerler bakımından dünyanın gözbebeği konumundaki ülkelerin başında yer almaktadır. Ülkemiz nice medeniyetlere kucak açmış, verimli topraklarının her parçasında tarihin izlerini taşıyan turizm açısından çok önemli bir ülkedir. Dünya üzerinde değer ve kıymetleri yeteri kadar bilinmeyen nice tarihi eserin terör olayları karşısında parçalandığına şahit olmaktayız. Ne mutlu bizlere ki ülkemiz şanlı tarihine duyduğu sevgi ve saygı çerçevesinde geçmişine sahip çıkmaktadır. Tarihi değerlerini geleceğe miras bırakmaktadır` diye konuştu.

            -`DOĞAYI KORUMADA HERKES DUYARLI OLMALI`

            Bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm sektörünün her alanda gelişme kaydettiğini vurgulayan Palandöken, `Her yıl Nisan ayının ikinci yarısında kutlanan `Turizm Haftası` vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın ülke gelirlerimize katkı sağlamak, tarihi değerlerimizi ve doğal güzelliklerimizi korumak için daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Başta bu kutsal sorumluluğu yüreklerinde taşıyan tüm vatandaşlarımız ile bu alanda hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu özel haftasını kutlarım` şeklinde konuştu.