• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, ` Çözüm süreci ülkemize istikrar getirecek `


 

ANKARA -  İstanbul Dolmabahçe Sarayında İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile bir araya gelen HDP heyeti ile birlikte `Demokratikleşme süreci` ile ilgili yapılan ortak açıklamayı değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Çözüm sürecinin hayata geçmesi ile ülkemize istikrar ve huzur getirecek. En önemlisi artık kan akmayacak` dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Demokratik sürecin hayata geçmesi ile teröre harcanan para ülkemizde yatırıma dönüşecek. Demokratikleşme ülkemizde yeni ufuklar açacak. 7 Haziranda gerçekleşecek olan genel seçimler huzur ve güven içerisinde gerçekleşecek.  En önemlisi yeni anayasanın oluşmasında büyük katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte teröre harcanan paralar ile ekonomi gelişecek, Bu da daha çok işsize iş ve yatırım demektir` diye konuştu. 

Bin yıldır barış, huzur ve güvenle birlikte yaşadığımız, açıda, kederde ve sevinçte birlikte olduğumuz güçlü bir devlet ve millet olmanın önündeki bütün engellerin bu sürçle kalkacağının kaydeden Palandöken, `Sürecin hayata geçmesiyle artık esnaf ve sanatkârımız kepenklerini kapatmayacak. En önemlisi bölgeye huzur ve güvenin yanı sıra dış yatırımlarda artacaktır` dedi.