• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken `Engelleri beraber aşacağız`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) serebral palsili çocukların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Konfederasyon Genel Merkezinde SERÇEV (Serebral Palsili Çocuklar Derneği) yararına `Kaybolan Meslekler Fotoğraf Sergisi` düzenliyor. 29 Ocak Perşembe günü saat 10.00`da açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken birlikte yapacak.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; `Engelli kişinin insan hak ve temel özgürlüklerinden tam ve eşit şekilde yararlanmasını ve topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapmak her kurum ve kuruluşun sosyal görevi olmalıdır. Bu anlayıştan yola çıkarak Konfederasyonumuz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlemeyi planlamıştır. Çünkü engelleri birlikte aşmak hepimizin görevidir.` dedi.

Engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir birey olarak katılımlarının sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, `Bu konuda konfederasyon olarak üzerimize düşen görevleri kararlılıkla yerine getireceğiz. Sergi ile Konfederasyonun öncelikli görevleri arasında olan kaybolan mesleklerin yaşaması ve korunmasına katkı sağlamayı, ülkemiz için tarihsel ve ekonomik değere sahip olan bu meslek dallarına dikkat çekeceğimize inancımız sonsuzdur` diye konuştu.
 
-`10 FOTOĞRACIDAN 30 MESLEKTE 30 RESİM`
Fotoğraf sanatçıları Ufuk AKGÜN, Metin KARADAĞ, M. Turhan KESKİN, Zeki YAVUZAK, Bekir TUĞCU, Cemal DAŞ, Esat ÜLKÜ, Hüseyin TÜRK, İsmail ERTİN ve Fahrettin ŞENKAYNAĞI tarafından çekilen 30 mesleğe ait 30 fotoğraf sergilenecek. Sergide keçeci, teşbihçi, yemenici, at arabacılığı, kalaycı, oymacı, kuşçu, çizmeci, çömlekçi, fotoğrafçı, nalıncı, yorgancı, cam ustası, dokumacı, kaymakçı, çömlekçi, kalaycı, nalbant, demirci, gramofon ustası, bakırcı, demir dövmeci, semerci, çıkrıkçı, kakmacı, torakçı gibi 30 meslekten 30 resim yer alıyor. 30 fotoğrafın yer aldığı Kaybolan Meslekler Sergisi 29 Ocak - 5 Şubat 2015 tarihleri arasında TESK Sanat galerisinde ziyarete açık olacak.