• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Engellileri sadece 1 gün hatırlamak sorunlarına çare değildir`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, engellilerin sorunlarının sadece Dünya Engelliler Gününde yapılan etkinliklerle çözüme kavuşturulamayacağını, bilgi ve sevgiyle tüm engellerin önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

-`HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ`
 Her yıl 3 Aralık`ta çeşitli etkinliklerle engelli vatandaşlarımızın sorunlarının ele alındığını ama sonra engelli vatandaşlarımızın sorunlarının, hatta varlıklarının dahi unutulduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Oysa hepimiz bir engelli adayıyız. Bu gerçeği göz ardı ederek engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çare olamayız. Onların önündeki en büyük engel biziz. Bu engeli ortadan kaldırmamız için en önemli şey insan sevgisine sahip olmamız. Engellerle ilgili bilgi ve bilince sahip olmamız.` dedi.

 -`HER YIL BİR ENGELLİ GRUP İÇİN FAALİYET YAPILACAK`
Bu amaçla TESK olarak sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya karar verdiklerini açıklayan Palandöken; `Bizim için her engelli çocuğumuz yeni bir dünyadır. TESK olarak biz bu dünyalara açılan pencere olmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz üzere; Sosyal sorumluluk birey ya da grup olarak (kurum/kuruluş/organizasyonlar) sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel konulara yönelik etik ve duyarlı davranışlardır. Sosyal sorumlulukta toplumsal fayda esastır. İşte bu düşünceden yola çıkarak, yaklaşık 2 milyonu bulan üyesi ve üyelerinin aileleri ile ülkemizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) olarak, bugüne değin mesleki eğitimlerle, öğrenci bursları ile projelerle, katıldığımız pek çok organizasyon ve gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle topluma faydalı olmayı hedefledik. Yaklaşık 8 milyon engellinin yaşadığı ülkemizde, engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız kurumumuzun hedef gruplarındandır. Bu kapsamda TESK, her yıl bir engelli grup için bir dizi faaliyet düzenleyecek, toplumda farkındalık yaratacaktır. Bu faaliyetler resim sergileri, fotoğraf yarışmaları, TBMM gezileri, haberler gibi grupların ihtiyaçlarına göre düzenlenecek, faaliyetler için her yıl bir dernekle görüşme yapılacaktır. 2015 yılı için SERÇEV ile Serebral Palsili çocuklar için bir dizi etkinlik planlanmaktayız.` diyerek yapmayı planladıkları çalışmalara dair bilgi verdi.

TESK, 2015 yılı Ocak ayında SERÇEV işbirliği ile Kaybolmaya Yüz Tutan Meslekler konulu bir fotoğraf sergisi düzenleyerek farkındalık yaratma projelerine start verecektir. Bu kapsamda bir dizi etkinlik yapmayı planladıklarını kaydeden Palandöken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı`ndan da destek beklediklerini açıkladı.