• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Ahilik Felsefesi Ülkemizin En Temel Değeridir`


 

ANKARA - Ülkemizin temel değerlerinden olan Ahilik Felsefesinin yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlere tanıtılması için TESK, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapmak için çalışmalara başlandığı açıklandı.

            -`AHİ BABALAR OKULLARDA AHİLİĞİ ANLATACAK`

Konuyla ilgili olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, TESK olarak başlattıkları çalışma hakkında şu bilgileri verdi, `Ahilik Geleneğinin mirasçısı 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın temsilcisi kuruluş olarak, Ahiliğin temel değerlerinden, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, dayanışmanın çocuk ve gençlere tanıtılıp, anlatılacağı projenin ülkemiz geleceğini aydınlatacağına olan inancım tamdır. Ahilik Felsefesinin en güzel örneklerini başarılı bir şekilde yıllarca hayata geçirmiş, helal kazancın, dürüst yönetimin simgesi esnaf ve sanatkarların çocuk ve gençlerle buluşmasını da en kısa zamanda sağlayacağız. `Ahi Baba Okulumuzda` Projesi ile 1000 yıllık Ahilik Geleneğimiz çocuk ve gençlere yaşam boyunca önderlik edecektir. Bu proje için Milli Eğitim Bakanlığından destek bekliyoruz` dedi.

-`EĞİTİMDE GELENEKSEL KIYAFET KULLANILACAK`

            Proje ile çocuklarımız ve gençlerimize Ahilik kültür ve misyonunu aktarmayı amaçladıklarını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yöntem olarak çocukların ve gençlerin öğrenmelerinde en etkili yöntemlerden biri olan yaşantı yoluyla öğrenme yöntemini kullanmayı planlıyoruz. Projemiz ile Geleneksel kıyafetlerini giymiş bir Ahi Baba ve Çırağı, ilk ve orta öğretim okullarına gidecekler, sınıflarda canlandırma biçiminde Ahiliği tanıtacaklardır. Böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin hem eğlendiği, hem öğrendiği bir ortam oluşturmak istiyoruz. Her çocuğumuz, her gencimiz evlerine gittiklerinde anne ve babalarına ‘Ben bugün Ahi baba ile tanıştım` diyecek ve hayatları boyunca güzel ahlaklı, iyi kalpli bir Ahi baba hatırlayacak, onu kendilerine örnek ve önder kabul edecektir` diye konuştu.

            Palandöken, projeyi destekleyici olarak TESK tarafından 50 Soruda Ahilik Kitapçığının ve Ahilik Sözlüğünün de hazırlandığını kaydetti.