• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` Çevremizi korumak esnaf ve zanaatkar için görevdir `


 

ANKARA -  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken arasında çevre eğitimine yönelik iş birliği protokolü Bakanlık Toplantı salonunda imzalandı.

            İmza töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, geniş bir kitleye hitap eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile böyle bir protokolü imzalamalarında en büyük amacın esnaf ve sanatkarların ahilik geleneğine bağlı olarak çalıştıkları ve bölgelerinde sevilen ve sözleri geçen kişiler olduğunun altını çizdi. Esnaf ve sanatkarların Anadolu`nun, insanlığın, ekonominin barometresi ve çevrenin en büyük koruyucu olduğunun altını çizen Bakan Güllüce, `Ülkemizdeki esnaf ve sanatkarlar güvenildik ve çok büyük bir kesime hitap eden bir kitledir. Öyle ki kızını vermek isteyen, oğlunu evlendirmek isteyen herkes ilk araştırmayı esnaf ve sanatkardan yapar. Çünkü, esnaf ve sanatkarın ağzından çıkan söz senettir.  Hatta esnaf ve sanatkarlarımız daha düne kadar çek ve senet kullanmazlardı. Sebebi ise güvenilir olmalarıdır. İşte bizde bu noktada 78 milyon vatandaşımızın çevreci olması dileği ile böyle geniş bir camia ile bu protokolü imzalıyoruz` dedi. 

            -`ESNAF ZANATKAR EN BÜYÜK EĞİTMENDİR`

            Esnaf ve sanatkarların herkesin okul öncesi eğitiminde büyük bir öneme sahip olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Esnaf ve zanaatkar sizlerin de okul öncesinde ilk tanıştığınız 800 yılık köklü bir geçmişe sahip kökü ahi geleneğinden gelmektedir. Çevre bilinci sadece esnafımız için değil, tüm insanlık için önemlidir. Bu bilincin gelişmesi çocuk yaşta olur. Bizde bu noktada elimizi taşın altına koyup çocuklarımızın ilk tanıştığı kesim olan esnaf ve sanatkarlarımızdan başlayarak eğitmek için elimizden gelen her katkıyı vereceğiz. Öncelikle bakanlığın yaptırdığı bilinçlendirici broşürleri 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde en yaygın noktalara asarak halkımızın bilinçlenmesine katkı sağlamaya çalışacağız. Bu esnaf ve sanatkarımız için bir görevdir. Bu konuda sadece esnaf ve sanatkarımız değil, ülke olarak elimizi taşın altına koymamız gerekir. Çünkü, elimizi taşın altına koymamızla hem ülkemiz hem biz kazanmış olacağız` diye konuştu.