• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Bu bayramda tatil süresi kısa, şehirler hareketli olacak`


 

ANKARA- Eylül ayının gelmesiyle piyasalarda yaşanan okul bereketinden sonra esnafımız yaklaşan Kurban Bayramı`nın bereketini heyecanla beklemektedir. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken `Okulların başlaması sebebiyle piyasalarımız canlılık kazanmıştır. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı tatilinin kısa olması esnafımızın umudunu artırmaktadır. Şehir dışına gidişlerin az olacağı beklentisi ile esnafımızı haklı bir telaş sarmıştır` dedi.

 

            SONBAHAR BEREKETİYLE GELDİ

 

Okulların açılmasıyla yapılan harcamaların artması esnafımıza nefes aldırttı diye açıklamada bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; ` Kırtasiye, ayakkabı, konfeksiyon ve çantacılık sektörlerinde harcamalar artış göstermiştir. Böylelikle esnafımızın kazancında da artış meydana gelmiştir. Okul üniforması için 2 milyar liralık, kırtasiye içinde 2 milyar liralık, ayakkabı çanta derken yaklaşık 6 milyar liralık alışveriş yapılmıştır. Bu sayede hem çalışan hem de esnaf geçimini sağlamıştır` dedi.

 

            BAYRAMDA ŞEHİRLER DAHA DA HAREKETLENECEK

 

 Kurban Bayramı tatilinin bu sene uzun olmaması sebebiyle halkımız turistik illere gitme programı yapamayacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken `Mahalle esnafımız bayram tatilinde dolu sokaklara kepenk açacak. Geç saatlere kadar dışarıda olan halkımıza hizmet etmenin keyfini yaşayacaktır. Geçen yıl Kurban Bayramı`nda 5,5 milyar liralık kurban satışı yapıldı. Ayrıca kredi kartı harcamaları da 7,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Turizm harcamaları da eklendiğinde 15 milyarı aşan bir para piyasalarımızı hareketlendirmiştir. 2013 yılı Kurban Bayramında toplam alışveriş tutarı diğer zamanlara göre de yüzde 21 artış göstermiştir. Her yıl olduğu gibi şekercisinden tatlıcısına, taksicisinden çiçekçisine, züccaciyeciden kasabına kadar tüm esnafımız bayramın bereketini bu yılda beklemektedir. Geç saatlere kadar açık olan esnafımız mahallede bayramın şenlik havasında geçmesini sağlayacaktır. Bunun içinde bu bayramda piyasalara 20 milyara yakın bir para girmesini bekliyoruz. Bayram tatilinin kısa olması esnafımızı sevindirmektedir`` diye konuştu.