• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `30 Ağustos 1922`de yazılan şanlı destan asla unutulmayacak`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922`de yazdığı şanlı destanın asla unutulmayacağını söyledi.
 
Palandöken, `30 Ağustos Zaferi birlik ve beraberliğimizin en güzel görüntüsüdür. En önemlisi İlelebet bağımsız yaşayacağımızın tüm dünyaya ilanıdır` dedi.
 
Palandöken, mesajında şunları söyledi: `1922 yılı 26 Ağustos`unda başlayıp, 30 Ağustos`ta Dumlupınar`da Mustafa Kemal Atatürk`ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi`ni bir kez daha gururla anıyoruz. Necip milletimiz tarih boyunca bayrak, vatan ve bağımsızlık gibi değerlerinden asla vazgeçmemiştir. Esnaf ve Sanatkarlar olarak; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.`