• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Halk Cumhurbaşkanını Huzur İçinde Seçti`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, `Türkiye Cumhurbaşkanını ilk defa halk seçti.  Tartışmasız huzur içerisinde geçen bu seçim, ülkemizin gelişmesi ve demokratikleşmesi bakımından çok önemlidir. Artık Türkiye, Anayasamızda da ifadesini bulduğu gibi, millet iradesine dayanan laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma hedefine ulaşmada önemli bir mesafe katetmiştir. Türkiye`nin bu yeni vizyonu olumlu sosyo-ekonomik gelişmeleri de beraberinde getirecek` dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi, `Türk demokrasi tarihinde ilk kez halkoyuyla seçilen yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ı tebrik eder, kendisine görevinde başarılar dileriz. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları olarak yeni Cumhurbaşkanımızdan öncelikli beklentimiz, demokratikleşmenin ve kalkınmanın önünü kesme noktasına ulaşmış olan ağır kutuplaşmanın ve ayrışmanın bertaraf edilmesidir. Yeni Cumhurbaşkanımızın, Anayasadan aldığı yetki ve sorumluluklarıyla devlet kurumları arasında azalan ahengin yeniden tesis edilmesi, siyasi partiler arasında nitelikli diyalogun başlatılabilmesi konularında yol gösterici ve uzlaştırıcı bir rol oynamasını ümit ediyoruz.

Zira önümüzde, güçlü devletimizin gelecek yıl yapılması beklenen TBMM seçimlerine kadar geçecek dönemde, siyasi takvim elverdiği ölçüde demokratikleşme ve kalkınmaya hizmet edecek reformların kaldığı yerden devam etmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı makamının uzlaşmacı, uzlaştırıcı tutumu bu dönemin başarıyla geçilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Ahiliğin temsilcisi Esnaf ve Sanatkarın çatı örgütü olarak, bu dönemde demokrasi kültürünün kökleşmesi ve siyasi istikrar, refah ve huzur ortamının gelişmesi için tüm siyasi aktörler ve kurum ve kuruşlarca azami katkının sağlanması en büyük arzumuzdur. Türk Esnaf ve sanatkarı olarak tüm birikimimiz ile bu alanlarda her türlü katkıyı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edecektir."