• E-Posta
  • Yazdır

Erdoğan TESK`de KİK heyetiyle görüştü


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanının ilk defa halk oyuyla belirlenecek olmasından dolayı Ağustostaki seçimi önemsediklerini belirterek, "Sosyal kesimler olarak huzur, güven ve istikrar ortamının korunması bizim için öncelikli meseledir. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz" dedi. Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında TESK binasında gerçekleştirilen "Karma İstişare Değerlendirme Kurulu Toplantısı"nın ardından, toplantıda temsil edilen sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan`ın, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüşlerini almak üzere kendilerine ziyarette bulunduğunu dile getiren Palandöken, bu kapsamda TESK, TOBB, TZOB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak Erdoğan`ı ağırlama imkanı bulduklarını söyledi.

Ziyaretten dolayı Başbakan Erdoğan`a teşekkürlerini sunan Palandöken, şunları kaydetti:
 "Sayın Başbakanımıza görüşlerimizi ilettik. Biliyorsunuz, her görüşten, her inançtan, her etnik gruptan üyelerimiz var. Demokrasiye sonuna kadar inanıyoruz. Seçimler, milli iradenin tezahür ettiği demokrasinin en önemli mekanizmalarından biridir. Bu seçimi, cumhurbaşkanının ilk defa halk oyuyla seçilecek olmasından dolayı önemli buluyoruz. Sosyal kesimler olarak huzur, güven ve istikrar ortamının korunması bizim için öncelikli meseledir. Bu çerçevede, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz."

- "Hayırlısı olsun"
Palandöken, toplantıda seçimlere ilişkin nasıl bir izlenim edindiklerinin sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan`ın, kurumların fikirlerini sorduğunu kendilerinin de fikirlerini aktardıklarını ifade etti. Esnaf odaları olarak Başbakan Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyip desteklemediklerine ilişkin bir soruya da Palandöken, "Esnaf odaları milyonlarca insanı temsil ediyor. Cumhurbaşkanı seçimi halk oyuyla olacağı için esnaf ve sanatkarlar da oy kullanacak. Kime oy verileceğini tahmin etmek güç ama benim şahsi fikrimi sorarsanız hayırlısı olsun" yanıtını verdi.

Toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanvekili Nuri Şeyda Sorman ve TİSK Başkanvekili Erol Kiresepi de katıldı