• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken Beraberindeki Heyetle Berlin`e Gitti.


 

ANKARA - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken beraberindeki heyetle Almanya`nın başkenti Berlin`e gitti.   

            TESK`in uzun yıllardır işbirliği içinde bulunduğu muadil kuruluş Alman Zanaatkarlar Merkez Birliği`nin (ZDH-Zentralverband Des Deutschen Handwerks) yeni göreve gelen yönetimiyle işbirliği imkanlarının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında Genel Başkan Palandöken, ZDH`nın yeni Başkanı Hans Peter Wollseifer ile bir araya gelecek.

            Daha önce pek çok kez bir araya gelen ve önemli çalışmalara imza atan iki kurum, Almanya`da yaşayan Türklerin mesleki eğitimleri ile ilgili çalışmalar başta geliyor. ZDH ve TESK en son 2012 yılında Almanya`nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Esnaf ve Sanatkarlar Fuarı`nda bir araya gelmiş ve Türkiye`nin turistik öneme sahip ipek, hasır gibi ürünleri ile künefe ve lokum gibi tatlarını Almanlarla tanıştırmışlardı.

            Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Başkanlığındaki heyet, Berlin`de bazı önemli temaslarda da bulunacak. Ziyaret kapsamında özellikle engelli ve özel eğitim ihtiyacı olan gençlerin eğitimi konusunda uzmanlaşmış Annedore-Leber Mesleki Eğitim Merkezi yetkililerinin yanı sıra, Palandöken Federal İş Ajansı Kurumu Başkanı Heinrich Alt ile de görüşmeler yapacak.

            Daha önce de 2012 yılında TESK ve ZDH işbirliğinde gerçekleştirilen, Türk –Alman Forumunda Türkiye ve Almanya`da esnaf ve sanatkarlık konusunda bir araya gelen Palandöken ve Alt`ın bu konuda işbirliği imkanlarını değerlendirmeleri bekleniyor. Palandöken ve beraberindeki heyet ayrıca Türk işadamı ve BWK Mesleki Eğitim Merkezinin sahibi eğitimci Nihat Sorgeç ile de Türkiye`de esnaf ve sanatkarlık, dual eğitim sistemi gibi mesleki eğitimin önemli konularını ele almak üzere bir araya gelecek.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Başkanlığındaki heyet Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu`nu da ziyaret edecek.