• E-Posta
  • Yazdır

Türkiye-AB KİK Temas Grubu Toplantısı Ankara da TESK`de Gerçekleştirildi.


 

ANKARA - Türkiye- AB Karma İstişare Temas Grubu Toplantısı Başkent Ankara`da Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Ana binasında yapıldı.  

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken`in Türkiye kanadı eş başkanlığını yürüttüğü Türkiye AB Karma İstişare Komitesinin (KİK) 33. Toplantısına hazırlık amacı taşıyan Temas Grubu Toplantısı TESK Genel Merkezinde gerçekleştirildi.  

Temas Grubu toplantısı TESK Genel Başkanı ve Eş Başkan Bendevi Palandöken ile Eş Başkan Cveto STANTİC`in başkanlıklarında gerçekleştirilen toplantıda, Genel Başkan Palandöken; `32. KİK Toplantısını Brüksel`de gerçekleştirdiğimiz Kasım ayından bu yana, çok yoğun bir gündem yaşıyoruz. Bu gündemde hiç kuşkusuz AB - Türkiye ilişkilerinde en öne çıkan nokta, vize serbestisi için atılan adımlar ve geri kabul anlaşmasının imzalanması oldu. AB gündeminden ve AB`ye üyelik sürecinden uzaklaşarak, AB`ye olan yoğun ilgisini giderek kaybeden Türk kamuoyunun, bu sürece dikkatleri yeniden çekilmiş oldu` dedi.

Bu olumlu adımlar, birbirine çok yakın ve tarihsel bağlarla bağlı AB ve Türkiye`yi birbirine daha da yakınlaştırarak bir bütün ve beraberliği sağlayacağını da ifade eden Palandöken, `Elbette ki katedilecek yol, bazı zorluklarla ve engellerle dolu. Maalesef, kimi zaman yolumuza engel olan taşları, kendimiz döşüyoruz. Ama yine de, her şeye rağmen, bu yolda kararlılıkla ilerleme irade ve çabasının çok daha değerli olduğunu görerek çalışmalarımızı sürdürebiliyoruz. Çünkü bu yolda verdiğimiz mücadeleler ve bunun sonucunda alınan mesafeler, çok önemli deneyimler kazanmamızı sağlıyor. Aşılan her zorluk, atılan her adım bizim kararlılığımızı güçlendiriyor, geliştiriyor. AB üyeliği, bizim için uzak ve gerçekleşmez bir hayal değil, aksine Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK`ün gösterdiği, çağdaş medeniyet düzeyine ulaşma hedefidir` diye konuştu.

Eş Başkan Stantic ise ikili ilişkilerin son dönemde hız kazanmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek `Hukukun üstünlüğüne inancımız tam. Kuvvetler ayrılığı işlevsel demokrasinin ön koşuludur.` diye belirtti.

Toplantıda `Batan geminin lüks kamarası olmaz, gemide herkes birlikte batar` denilerek, işbirliğine ve diyaloğa dikkat çekildi.

Temas grubu toplantısında 33. Türkiye- AB Karma İstişare Komitesi toplantısının 19-20 Haziran 2014 tarihlerinde İzmir`de düzenlenmesine karar verildi.