• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Ustalık Belgesi Şartı Aranmalı`


 

ANKARA - Ankara Elektrik Teknisyenleri ve Elektronikçiler Odası Başkanı Yusuf Aslantürk`ü makamında ziyaret ederek bir süre görüşen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Kaçak akım rölesi olmayan inşaatlara asla onay verilmemelidir` dedi.  

 

-`EHİL OLMAYANLARA İŞ YAPTIRILMAMALI`

            Ziyaret sonrasında yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yerel yönetimler mutlaka Oda üyelik belgesi istemelidir. Ehil olmayanların iş yapması engellenmeli. Çünkü kaçak akım rölesi olmayan inşaatlara onay verilmemelidir.  Denetimler sık ve yakından yapılmalı. Kontrollerde sıkıntı var. Denetim elemanları yapılan işleri çok iyi incelemelidir. Kısacası işi bilmeyene tesisatlar yaptırılmamalıdır. Ehil olmayan kişilerin yaptıkları tesisatlardan dolayı meydana gelen yangınlar sebebiyle birçok insanımız hayatını yitirmektedir. Yani ülke genelinde milyonlarca maddi ve manevi kayıpların yaşandığı günümüzde artık işi ehline vermek kaçınılmazdır. Ucuz olsun diye alınan bu risklerden mutlaka uzak durmalıyız` diye konuştu.

 

            -`USTALIK BELGESİ ARANMALI`

Binalarda yapılan veya yaptırılmak istenen elektrik işlerinde vergi kaydının yanı sıra Ustalık Belgesinin de aranması gerektiğini kaydeden Bendevi Palandöken, `Sadece vergi kaydı olanlara iş verilmemelidir. En önemlisi ‘Milyoncu Pazarları ve seyyar satıcılar` denilen ucuzcu yapı marketlerden standart dışı elektrik malzeme satışına izin verilmemelidir. Yerel yönetimler denetimlerde buna çok dikkat etmeli. Yoksa voltajdaki bir dengesizlik milyonluk elektronik eşyalarınızı sıfırlar. Sadece eşyalara zarar vermekle kalmaz, çoğu zaman can ve mal güvenliğimiz içinde büyük tehlike yaratmaktadır` dedi.