• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `80`ler Dizisi Esnafın Gülen Yüzü Oldu.`


 

İSTANBUL- 80`ler dizi setini ziyaret ederek yapımcı Birol Güven ve oyuncularla uzun süre sohbet eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `80`ler dizisi esnafımızın gülen yüzü oldu. Çünkü, bu dizide gerçek esnafın kim olduğu, Ahilik kültürü en iyi şekilde yansıtılıyor. Burada hasret kaldığımız komşuluk ilişkileri de en iyi şekilde işleniyor` dedi.

            Yapımcı Birol Güven`e plaket ve sette kullanılmak üzere çeşitli hediyeler veren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kartal Çavuşoğlu`ndaki 80`ler" dizi setini ziyareti sırasında yapımcı Birol Güven ve oyuncularla çay içip uzun süre sohbet etti.

-`80 LER DİZİSİ BİZİ ANLATIYOR` 

Birol Güven ve dizi oyuncularıyla dizi platosunu da gezen Palandöken, diziyi büyük bir beğeniyle izlediğini söyledi. Sohbette mahalle kültürünün günümüzde site kültürüne dönüştüğünü ifade eden Palandöken, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz ki önemli bir dizi bizi geçmişten geleceğe taşıyan bir çalışma. 1980`lerin siyasi tarihimizde ve hayatımızda önemli bir yeri var. Tarihimizde bu dönem çok önemlidir. 80`ler dizisi de o dönemi esnafı, mahallesi, komşuluk ilişkilerini anlatmasıyla çok iyi canlandırıyor. Ayrıca çocuklarımıza da o yıllardaki yaşamla ilgili eğitim veriyor. Şu an mahalle kültürü site kültürüne dönüştü. İş yerlerimiz farklılaşmaya başladı. Birçok esnaf dükkanını kapattı. Çocuklar o kültürü şimdi hatırlamıyor. Fakat 80`ler dizisi bunları canlandırıyor ve bizi mutlu ediyor. Dizide gelecek kuşaklara, usta kalem Birol Güven`in elinden de çok güzel mesajlar veriliyor" diye konuştu.

-`DİZİ ÇOK SEVİLDİ`

Plaket ve dizide kullanılmak üzere hediyeler için teşekkür eden Birol Güven ise teşekkür ederek, kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu bir mahallede büyüdüğünü anlatarak şunları dile getirdi, `Bu bir nostalji dizisidir. Bir dönemi anlatıyoruz. Bizimki yakın tarihimizde yaşanmış bir tarih olduğu için herkesin bir fikri var. Dizideki mahalleleri, insanlar bazen kendi mahallesine benzetiyor. Topluma bir mahalledeki tüm unsurları yaşatmaya çalışıyoruz. Dizimizi Türk insanı çok sevdi. Gerçekten herkesin nedeni farklı ama dizi çok seviliyor. En büyük nedeni bence, mahalle duygusunun bir şekilde yaşatılıyor olmasıdır."

Konuşmaların ardından TESK Genel Başkanı Palandöken, Birol Güven`e teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verdi. Hediyeleri alan yapımcı Birol Güven ise Palandöken`in hediye ettiği bir tavlayı dizinin kahvehanesine aynalı sehpayı ise dizinin berber dükkanına koyarak bundan sonraki dizilerde kullanacağını belirtti.