• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Sanatçılarda Bizim Üyelerimiz.`


 

Beğenilen 80`ler dizi setini ziyaret ederek ödül verecek olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, aynı zamanda dizide rol alan esnafların sorunları hakkında da bilgi alacak.

Dizinin yapımcısı Birol Güven ve ekibine ödül verecek olan Bendevi Palandöken, `80`ler dizisi Türkiye`nin çağdaş hayata geçiş dönemi ve esnafın nasıl etkilendiğini en güzel şekliyle vurgulamaktadır. Dizide evimizin anahtarını emanet ettiğimiz, mahalle esnafının süper marketlerle olan mücadelesi ve ayakta kalma çabası en iyi şekilde yansıtılmaktadır. Esnafımızdan gelen olumlu telefon, faks ve maillerden sonra bizde diziye beğenimizin ve samimiyetimizin bir ifadesi olarak plaket vermeye karar verdik. Tabi sadece diziye ziyarette bulunmayacağız. Aynı zamanda sahne ve eğlence dünyasının pek çok ünlü sanatçısı bizim ‘Sahne, Perde, Film, Eğlence Yerleri ve Sanatkarları Odası`nın üyesidir. Bu nedenle dizi setindeki çarşı esnafını da ziyaret ederek başta Bağ-Kur, Sosyal Güvenlik ve Vergi sorunları ile ilgili bilgilerde alacağım` dedi.

            -`DİZİDE ESNAFIMIZ SANATSAL OLARAK ELE ALINMAKTADIR`

            Küreselleşmenin bir sonucu olarak uluslararası büyük sermayenin perakende piyasasına girmesinin, bugün özlemle aranan ve nostalji durumuna gelen mahalle esnafının hızla azalmasına neden olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "80`li yıllarda mahalle esnafı yaşantımızın bir parçasıydı. O yılların kendisine has, dostluk, komşuluk, samimiyet gibi günümüz dünyasında özlemle aranır hale gelen özelliklere değinen Birol Güven, esnafımızın yaşadığı değişimleri, toplum ve aileler üzerinde yapmış olduğu olumsuz etkileri sanatsal olarak ele almaktadır. Seksenler dizisi oyuncuları ve Birol Güven`e esnafımızı içtenlikle halkımıza yansıttıkları için teşekkür ediyorum. Tabi bu arada esnaf olarak mutlaka yaşadıkları sorunları vardır. Bunları da yerinde görüp inceleyeceğiz. Bu ziyareti gerçekleştirirken tüm yazılı ve görsel basınımızı sete bekliyoruz` diye konuştu.