• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Girişimcilik Eğitimleri Meyvelerini Veriyor`


 ANKARA- TESK VE KOSGEB iş birliği ile açılan yeni nesil esnaf kurslarına bugüne kadar 408 girişimcinin katıldığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Konfederasyonumuzca düzenlenen 30`ar kişilik gruplar halinde 14 uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrasında 408 girişimcimiz sertifikasını aldı. Eğitim alan girişimciler sertifikalarını aldıktan sonra TESK`in ilgili birimleri tarafından tek tek aranarak eğitim sonrası durum tespiti yapılmıştır. Başarılı bir şekilde 81 girişimcimiz işyerini açarak hizmet ve üretim hayatına atılmışlardır` dedi.

            `HİBE DESTEĞİ 30 BİN LİRA`

Eğitim alan 408 girişimcinin 363 girişimci ile görüşme sağlanarak son durumları ile ilgili değerlendirmeler yapıldığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Mobilyacılık, reklamcılık, kırtasiyecilik, dericilik, oto boyama, pastane, kafeterya, kuaför, gelinlik modaevi gibi çeşitli meslek dallarında 81 girişimci işyerini açmıştır. Yani girişimcilik kursunu bitirenlerin yüzde 22`si ilk ağızda iş hayatına atılmıştır. İş yerini açanların yüzde 17`sini oluşturan 14 girişimci ise 30 bin lirası hibe olmak üzere KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmışlardır. İşyerini açmayı planlayan 159 girişimci ise projelerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar` diye konuştu.

`ESNAF SAYISI ARTIRILMALI`

Ekonominin büyümesi ve istihdamın artırılması için küçük girişimlerin ve aile işletmelerinin faaliyetlerinin özendirilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, `Esnaf işletmelerinin kuruluş ve faaliyetlerinde bürokrasi azaltılmalı, özellikle küçük işletmeler üzerindeki vergi yükleri düşürülmeli, esnafın finansman ihtiyaçları öncelikle karşılanmalı ve AR-GE faaliyetleri desteklenmelidir` dedi.