• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Çocuklarımız beslenme konusunda uyarılmalı`


 

ANKARA- 2013-2014 Eğitim ve öğretim döneminin 9 -16 Eylül 2013 tarihlerinde kademeli olarak başlayacak olması sebebiyle çocukların beslenmesi, hijyen, korsan servis ve yardımcı servis personeli konusunda ayrı ayrı uyarılarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kesinlikle korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını isteyerek, `Çocuklarımızın beslenme konularına ve okul çevresinde hijyen olmayan ortamlarda beslenmelerine mutlaka veliler dikkatli olmalıdır` dedi.

KANTİNLERİN HİJYEN KOŞULLARINA DİKKAT EDİN

Okulların açılmasıyla birlikte artacak olan kantin alışverişlerinde, velilerin ve okul yöneticilerinin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Evlatlarımızın sağlıklı beslenebilmesi için hijyen koşullarına dikkat eden esnaflarımızdan gıda ürünlerini temin edin. Seyyar olarak, açık tezgâhlarda sağlıksız ve denetimsiz satış yapan kişiler mutlaka denetlenmeli ve bu satışların önüne geçilmelidir. Çocuklarımız da sağlıksız beslenme ve açıkta yapılan satışlar konusunda mutlaka bilgilendirilmelidir. Çünkü yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için yetersiz ve dengesiz beslenme konusunda veliler olarak daha dikkatli davranmalıyız. Bu konuda okul çevresinde satış yapmaya çalışan seyyar satıcılara engel olması için okul yönetimi ve emniyet daha duyarlı olmalıdır` diye konuştu.

OKUL SERVİSLERİNE DİKKAT

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte piyasada çok sayıda korsan servis aracının olduğuna da dikkat çeken Palandöken, `Okul sezonunun yaklaşmasıyla birlikte okul çevresinde korsan servis araç işletmecileri oldukça fazla çoğalmaya başladı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim ve öğretim yılı geçirmeleri için mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan servis araçlarının tercih edilmesi daha güvenli olmaktadır. Tüm öğrenci velilerimiz bu konuda duyarlı olmalı ve çevrelerindeki korsan servis araçlarını barındırmamalıdırlar. Korsan servis araçlarından öğrencilerimizi korumak için okul yönetimlerinin ve emniyet yetkililerinin de denetimlerini artırmaları gerekmektedir. Okul yönetimleri de servis araçlarını, düzenli servis bakımları, hijyen ve yardımcı personel konularında da uyarılarda bulunmayı ihmal etmemeliler. Ayrıca servislerde rehber personel bulundurmayan servis araç ve şirketlerini mutlaka Servis Araçları Odasına bildirmelidirler` dedi.