• E-Posta
  • Yazdır

Euromed Başkanvekili Palandöken; `Finansmana Erişim Her Ülkede Sorun`


 

ANKARA- Akdeniz havzasındaki benzer kuruluşlar arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması için çalışan Avrupa & Akdeniz Topluluğu Birliği`nin (EUROMED) İtalya`nın Bari kentinde yapılan genel kurul toplantısında EuroMed Başkanvekili olan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, günümüz dünyasında esnaf ve sanatkârın ekonominin kılcal damarları olgusuna vurgu yaparak, bölgesel işbirliğinin önemine değindi.

 

-`AMACIMIZ İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAK`

EUROMED Başkanı İtaya Confartigianato Bari Başkanı Francesco Sgherza tarafından yapılan konuşmada, özellikle ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde var olan ortaklıklar ve işbirliklerinin önemine değinilerek Tunus ve Libya ile Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan kriz dönemlerinde işbirliği ve koordineli çalışmaların yürütülmesinin önemini vurguladı.  İtalya ile son derece benzer özellikler taşıyan Türkiye`nin Avrupa Birliği`nde yakın gelecekte temsil edilmesi dileğinin iletildiği toplantıda TESK ve Confartigianato`nun AB ile ilişkilerde iki ana aktör olabilecekleri ifade edildi.

Avrupa Akdeniz esnaf - sanatkâr ve KOBİ kuruluşlarının İtalya`nın Bari şehrinde yapılan yıllık olağan genel kurul toplantısında konuşan Palandöken, bir arada bulunmalarının amacının birbirlerinin deneyimlerinden yararlanarak, ortak değerler altında çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu kaydetti.

 

-`ORTAK TEMİNAT KOOPERATİFLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ`

EUROMED Başkanvekili ve  TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bilindiği üzere, günümüz dünyasında esnaf- sanatkâr ve KOBİ`lerin önemi tartışılmaz bir gerçektir. Esnaf- sanatkâr ve KOBİ`lerin gelişimi, ekonomiye katkıları ve istihdama olan faydaları göz önünde tutularak tüm dünyada bu sektöre yönelik ihtiyaçları karşılayacak siyasi ve ekonomik tedbirler alınmalıdır. Önce küçüğü koru felsefesinin yerleşmesi; iş yapmak isteyen girişimcinin çoğalmasına, işsizliğin azalmasına ve üretimin artmasına neden olacaktır. Geleneksel üretimin yaşamasını da sağlayacaktır. Bilhassa kriz zamanlarında bölgemizde yaşanan üzücü durumları görüyoruz. İnsani ihtiyaçlar için hizmet için ne kadar zorluk çekiliyor. Esnaf ve sanatkârın finansmana erişimi konularındaki sıkıntının her ülkede ortak olduğu, İtalya`da uygulanan ve iyi örnek olarak gösterilen Ortak Teminat Kooperatifleri sistemi üzerinde de çalışacağız. EUROMED`in büyümesi için Yunanistan gibi yeni üyelerin katılması ve beraberce yeni bölgesel projeleri hayata geçirmeliyiz. Bölgesel işbirliğinin gelişmesi için destek olmaya devam edeceğiz` diye konuşmasını tamamladı...