• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `İş Kaybı Yüzde 80`i Buluyor`


 

ANKARA -Taksim Gezi Parkında en büyük zararı gören esnafın vergisini, sigorta ve personel giderleri ile birlikte piyasaya olan borçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı eylemlerinin zararını esnafın çektiğini söyledi.

Palandöken, `Eylemler uzadıkça, eylemciler marjinalleştikçe zarar daha da büyüdü. Çünkü 2 ayı geçen sürede esnaf iş yapamadı, vatandaş çarşıya çıkamadığı için alışveriş durma noktasına geldi. Taksim esnafı zararını bayramda karşılamayı umuyor` diye konuştu.

-`TURİSTLER YUNANİSTAN`A KAÇTI`

Gezi parkı eylemleri özellikle İstanbul`da turizm sektörünü durma noktasına getirdiğini kaydeden Palandöken, `Kısa sürede eylemlerin yarattığı korku bölgedeki otellerin boşalmasına, Türkiye`yi tercih eden turistlerin Yunanistan gibi komşu ülkelere kaçmasına neden oldu. Taksim, 30 bin yatak kapasiteye sahip, konaklama ve eğlence merkezi olduğu için turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Bu olaylar sırasında birçok turist mağdur olduklarını dile getirerek Türkiye`yi terk etti. Sadece İstanbul değil tüm Türkiye`de yurt dışından yapılan kongre ve seminerlerin iptal edildiğini duyuyoruz. Esnaf çok kötü duruma düşürüldü. Esnafımız normal cirosunun ancak yüzde 20`sini yapabiliyor. Kayıp oranı yüzde 80`ler seviyesinde. Kapalıçarşı bile olaylardan iş kaybı yaşadı. En önemlisi bu süreçte Gezi parkı eylemlerini bahane eden birçok ülke; vatandaşlarına, Türkiye`ye gitmemeleri konusunda uyarıda bulundu` şeklinde konuştu.