• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `hiçbir demokratik talep vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokulmasına gerekçe olamaz`


 

BRÜKSEL- Brüksel`de konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Brüksel`de düzenlenen AB-KİK toplantısında kendisine yöneltilen Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek, `Hiçbir demokratik talep vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokulmasana gerekçe olamaz` dedi.

Palandöken konuşmasını şöyle sürdürdü, `Farklı düşüncelerin, kamu düzeni ve güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde ve hukuk kuralları içinde kalmak suretiyle şiddet içermeden ve şiddetle karşılaşmadan ifade edilebilmesi esastır.  Hiçbir demokratik talep, bu hakkı kullanma adı altında vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, 76 milyonun vergileri ile temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine, kamu görevlilerine ve vatandaşlarımıza hakaret içerikli söylemlerde bulunmaya gerekçe olamaz. Devletimizin üst düzey yetkilileri ile temel hak ve özgürlüklerini kullanan vatandaşlarımızın, toplum yararını dikkate alan bir diyalog ve paylaşım ortamında buluşmaları son derece kıymetlidir.

Gezi parkı ile ilgili olarak, vatandaşımızın hassasiyetinin dikkate alınması talebine hükümetimiz olumlu cevap vermiştir. Yargı kararının beklenmesi, mahkeme kararı müsaade etse bile vatandaşın talebi doğrultusunda bir projenin hayata geçirilecek olması son derece olumludur. Gezi Parkı hassasiyeti, ülkemizde `katılımcı demokrasi`nin kurumsallaşmasına katkı sağlamıştır. İnanıyoruz ki bu demokratik anlayışla birlikte, devletle milletin kaynaşması daha da güçlenecektir.`