• E-Posta
  • Yazdır

Türkiye Finans ve TESK Ramazan Öncesi İşbirliği Protokolü İmzaladı


 

 

İSTANBUL - Türkiye Finans, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile üye işletmeler için hazırladığı finansman paketlerini kapsayan protokolü imzaladı. The Ritz Carlton`da yapılan imza törenine TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken`in yanı sıra TESK Başkan vekili Burhan Aksak ve  Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ile lie birlikte birçok oda başkanı ve banka yetkilileri katıldı.

-`ESNAF VE SANATKAR ÜLKENİN BAROMETRESİDİR`

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye Finans ile çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Palandöken, `Esnaf ve sanatkar ekonominin barometresidir. Esnafın ve ülkenin huzuru her zaman korunmalıdır. Küçüklerin her zaman büyüklere karşı korunması gerekir. Esnaf ve sanatkara böyle avantajlı bir kredi kullanma imkanı sunmak ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacaktır. Biz böyle bir iş birliğine başlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz` dedi.

-`ESNAFIN EMRİNE 500 MİLYON DOLAR`

Daha sonra konuşan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, anlaşmanın İlk olmasından ve Ramazan ayı öncesinde yapılmasından dolayı iki büyük önemi olduğunu söyledi.  Gürerk, `Bunu Ramazan ayı bereketi olarak lanse ediyoruz. TESK üyelerine hem vadede hem fiyatta çok uygun şartlarda finansman imkânı sağlıyoruz. Makine tesisatı konusunda, mal alımları konusunda çok önemli bir fark oluşturacağını düşünüyoruz. Herhangi bir limit yok, derinleştirmek istiyoruz. Biliyorsunuz 2 ay içinde 1 milyar dolara yakın bir borçlanma yaptık. 500 milyon dolarlık bir sukuk çıkardık, 500 milyon dolarlık bir sendikasyon aldık. Kaynağımız bol, bunu sevgiyle sevinçle TESK üyelerine kullandırmayı istiyoruz` diye konuştu.

-`REEL EKONOMİYE DEST VERECEĞİZ`

TESK`in, aileleri ve yanında çalışanları ile birlikte yaklaşık 30 milyonluk bir gruba ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Genel Müdürü Gürerk, `Bu insanların ihtiyaçlarına ulaşmamız söz konusu. Bu ihtiyaçları giderecek ürünler de biz de söz konusu. Onları da son dönemde geliştirdik. Onların işleri gelişirken, biz de reel ekonomiye destek olacağız` dedi.
İmzalanan protokol ile TESK üyelerine özel vade ve kar oranları ile hazırlanan Hızlı Çözüm Paketi, İşyerimi Yeniliyorum Paketi, İşletme Destek Paketi ile Makine ve Teçhizat Destek Paketi, iki milyonu aşan esnaf ve sanatkarın kullanımına sunuldu.