• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, ` Herkesi itidale ve sakin olmaya çağırıyorum `


 

ANKARA - Taksim Gezi parkı ve AVM tartışmasıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok ilimizde meydana gelen eylemler nedeniyle TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşları sakin ve itidalli olmaya çağırdı.

Yaşanan eylemler nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Herkesi öncelikle sakin olmaya, itidale ve sağduyuya davet ediyoruz. Toplumu bir arada tutan en önemli birleştirici unsurların başında gelen ESNAFLAR olarak, Taksim Gezi Parkı ve AVM tartışmasıyla başlayan gelişmeler ve yaşananlar; bütün milletimizin moralini bozan ve kaygı uyandıran bir noktaya gelmiştir.

Gelinen noktada, istenmeyen gelişmeler, vatandaşımızın ve esnafımızın gündelik hayatını zorlaştıran, kesintiye uğratan bir tablo yaratmıştır. Elbette ki, herkes demokratik bir hak olarak tepkilerini ortaya koyabilmelidir.  Ancak bu tepkiler, istismara yol açmayacak, kötü amaçlı kesimler tarafından kullanılmaya meydan vermeyecek ve kurallar içinde sağduyulu olmak durumundadır. Diğer yandan, sükûneti sağlamak durumunda olan devlet görevlilerimiz de, itidal ve sağduyu içinde, her zamankinden daha dikkatli ve ihtimamlı olmak durumundadır. Ortaya çıkan tabloda, AVM`lerden en fazla muzdarip olan ve tek amacı evine ekmek götürmek olan esnafımızın önemli bir kesimi ya dükkânını açamamış ya da açtığı dükkânı hasara uğramıştır.

Çözüm süreciyle barış umutlarını yeşertmeye çalıştığımız ve önemli mesafe alınan bir ortamda, herkesi sorumlu, sağduyulu ve itidalli olmaya çağırırken, istismar ve provokasyonlara yol açacak davranışlara meydan vermemeye davet ediyorum.`