• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Ne mutlu şanlı tarihimizi yazanlara ve ne mutlu, o tarihle yaşayanlara`


 

 ANKARA- 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Mayıs`ın işgal güçlerine karşı Kurtuluş Savaşı`nın başlangıç günü olarak tarihte büyük bir yerinin olduğunu söyledi.

Palandöken, Mustafa Kemal Atatürk`ün bu tarihi günü gençlere bayram olarak armağan ettiğini kaydederek, ülkenin aydınlık geleceğini gençlerin belirleyeceğini belirtti.

 

Palandöken mesajında şunları söyledi, `19 Mayıs 1919`da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun`a çıkarak bağımsızlık mücadelesinin ateşini yakmış ve bugün geldiğimiz uygarlık noktasının yolunu açmıştır. Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinin altında çok derin anlamlar vardır. Atalarımızın kurduğu ülkemiz her geçen gün daha da gelişmekte ve dünyada saygınlığını giderek artırmaktadır. Bugünkü gelişmelerin devamını getirecek bayrağı zirveye taşıyacak olan da gençlerimizdir. Geleceğin, güzel günlerin mimarı onlar olacak. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ne mutlu 19 Mayıs`la başlayan şanlı cumhuriyet tarihimizi yazanlara, ne mutlu o tarihle yaşayanlara. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Atatürk`ün, vatanımızın bölünme  bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin tesisi yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, Türk esnaf ve sanatkarı adına, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.`