• E-Posta
  • Yazdır

TESK ve TÜRK TELEKOM arasında işbirliği protokolü imzalandı.


 

ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 3. Havalimanı ihalesine ilişkin olarak, "Bugün dünyada kamu-özel ortaklığıyla gerçekleşecek en büyük projedir. Türkiye, bunu başarmıştır. Bu ihale, Türkiye`nin son 10 yılda elde ettiği tüm yabancı yatırımların miktarından da büyüktür" dedi. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, TESK ve Türk Telekom arasında Rixos Otel`de düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine katıldı. Yıldırım, 10 sene önceki alışkanlıkların şimdi aynı olmadığını belirterek, "İnterneti kimse önemsemiyordu ama bugün internetteki ticaret 60 katrilyon, bu sene ise 90 katrilyona çıkacak. Yani, esnaf ve zanaatkar buna `banane` diyebilir mi? Esnaf ve zanaatkarın işi ticaret. Bir yandan adam oturduğu yerden sipariş veriyor. Her şey elektronik ortamda gerçekleşiyor. Demek ki iş yapma alışkanlıkları da gelişiyor. Esnafın da bu değişimi okuması lazım" diye konuştu. Esnaf ve zanaatkarın 800 yıllık geleneklerine bağlı kalarak ve gelişen teknolojiyi de kullanarak ticaretini geleceğe taşıması gerektiğini söyleyen Yıldırım, TESK`in burada bir örnek davranış sergilediğini ifade etti.
  Yıldırım, "Şirketlerde bilgisayar, bilgi işlem sorumlusu, ayrı bilgisayar odası, bakımını yapan adamların yaptığı bir sürü luzümsuz faaliyet var. Bunların hiçbirine gerek yok, burayı TT`ye emanet edeceksiniz. TESK ve Türk Telekomu birleştirdiğinizde `TT` oluyor. İşlerinizi geliştirmeye bakacaksınız" dedi.
  Elektronik alışverişin çok yaygınlaştığını belirten Yıldırım, "Diyelim ki Ankara`nın Kızılay`da bir ürünü var ama bu ürünün bilenler alıyor. Bilmeyenlerin bu dükkanın var olduğundan bile haberi yok. Ama bu dükkanın dünyada bilinir hale getirmek mümkün. PTT şimdi bir çalışma yapıyor. PTT AVM diye bir şey kurdu. Bunun altında esnaflar ve KOBİ`ler var. Onlara mağazalar ve vitrinler hazırlıyor. Ürünleri bütün dünyaya tanıtıyor. Alışveriş yapanlardan PTT masrafını alıyor. Böyle bir işbirliği esnaf ve zanaatkarımızın işinin daha da gelişmesine yardımcı oluyor" dedi.

-`HAYIRLI BİR İMZA`
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise,  "Yapılacak protokolle, en çok maliyeti olan bilgilendirme, telefon hizmetleri, güvenlik kamera sistemleri, hatta internet üzerinden satışlar önemli ölçüde daha ucuza ve yaygın biçimde dükkanlarımızda bizden bir ayrılmaz parça olacak. Esnafın ve KOBİ`lerin geleceği internet üzerinden yapılan satışlara bağlı. Onun için esnaf ve zanaatkarlar da kendilerini buna göre yenilemelidir. Çünkü iletişimin esnafımız için önemi büyüktür. Türk Telekom ile yapılacak bu protokol ile esnafımızın rahatlaması sağlanacaktır. Esnaf ve sanatkar artık müşteri odaklı çalışabilecektir. Ülkede huzur ve barış ortamı olunca teknoloji geliştikçe başarı kendiliğinden gelişir.
 İletişim araçları artık dünyada olduğu gibi ülkemizin de vazgeçilmezidir. Ulaşımdaki kolaylıkların ve gelişmelerin yanı sıra iletişimde de önemli adımlar atılıyor. Esnaf sanatkarın 800 yıllık hayatında en önemli özelliği insana hizmettir. Esnaf ve sanatkar ülkenin ekonomik barometresidir. Bu yeni süreçte esnafımızın daha iyi çalışması kolaylaşacak ve teknolojik altyapı gelişecektir.` dedi.