• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Hayatımızın En Değerli Varlığı Annelerimize Farklı Hediyeler Alalım"


 

ANKARA - Bu yıl çok kıymetli, başımızın tacı annelerimizin ‘Anneler Günü`nü kutlarken otantik el sanatlarından oluşan hediyeler alarak kutlamanın farklı olacağını söyleyen TESK Genel Başkan Bendevi Palandöken, `Artık Anneler Günü kutlamalarında daha değişik hediyeler tercih edilmektedir.  Esnaf ve sanatkârımızın otantik el sanatlarından oluşan tezgâhlarını ziyaret edin.  Her zevke her keseye uygun bir hediye bulacaksınız` dedi.

            `EN ÇOK ANNELER GÜNÜ`NDE HARCAMA YAPILIYOR`

            Annelerimize verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak en çok alış verişin Anneler Gününde yapıldığına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Anneler Günü`nde başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yaptığı önemli günlerden birisidir.  Geçen yıl 11-13 Mayıs tarihleri arasında anneler gününde kartla yapılan harcama yeni bir rekora imza atılarak yüzde 35 artış ile yaklaşık 16 milyon adet kartlı işlem yapılarak 790 milyon lirayı bulmuştu. Şimdi 2 milyon esnaf umudunu bu hafta sonu kutlayacağımız Anneler Günü`ne bağlamış durumda` diye konuştu.

            `ALIŞVERİŞ YAPACAKLARA UYARI`

            Hediye alışverişinin elektronik ortamdan yapılması her geçen gün arttığını belirten Palandöken, `Her geçen gün artan internet üzerindeki alışverişler Anneler Günü arifesinde zirve yaparak, her 100 alışverişten 12`si internet üzerinden yapıldı. İnternet alışverişlerinde sitenin güvenli olduğuna dikkat edin. Çiçek siparişinizi verirken, altın takınızı seçerken tanıdık esnaftan almaya özen gösterin` dedi.