• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `2013`de 5 Bin 200 Kişiye Mesleki Eğitim Verilecek"


 

ANKARA- İŞKUR Genel Müdürlüğü, TESK ve MEKSA Vakfı arasında imzalanan protokolle "Yerelden Genele Dezavantajlı Grupların Mesleki Eğitimi Projesi" kapsamında 2012 yılında bin 704 kişiye eğitim verildiği belirtildi.

Eğitimlerin bu yıl da devam edeceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Suça karışan, suçtan zarar gören, toplumsal olaylarda kullanılan, okul çağı dışına çıkma tehlikesi olan çocuklar, şiddet gören, maddi yetersizlik içindeki kadınlar, Roman ve Roman gibi yaşayanlar, eski hükümlüler olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine 2012 yılı içinde 32 meslek dalında eğitim verilmiştir` dedi.

 

 

            -`5 BİN 200 KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK`

            2012 yılında 7 il ve 4 ilçede gerçekleştirilen projede İŞKUR tarafından öğrencilere günlük 20 TL ödendiğini ve genel sağlık sigortalarının yatırıldığını da kaydeden TESK Genel Başkanı Palandöken 2013 yılında yapılacak çalışmaları ise şöyle anlattı, `Projenin ilgi görmesi ve gelen yoğun talep nedeniyle 17 ile genişletilmiştir. Özellikler İl Valileri, Emniyet Müdürlükleri ve Birlik Başkanlarımızın talepleri ile illerde MEKSA Vakfı`na eğitim binaları tahsis edilmiş ve hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu illerin de devreye girmesiyle 2013 yılında yaklaşık 5200 kişinin bu kapsamda eğitim alması düşünülmektedir` diye konuştu.

 

            -`PROJELER AVRUPA`DA DA DİKKAT ÇEKİÇCİ BULUNDU`

            Gerek İŞKUR, gerek TESK ve gerekse de MEKSA yetkilileri ile illerde bu çalışmaları yürüten alt birimlerinin özverili çalışmalar sonucunda projenin, Türkiye`nin en çok ilgi gören ve talep toplayan kursu haline geldiğini ifade eden Palandöken, `Dezavantajlı kesimler için bir rahatlama yaratmıştır. Uygulanan proje birçok kurum tarafından örnek proje seçilmiştir. Ayrıca Almanya, Yunanistan, İspanya gibi ülkelerdeki İş Bulma Kurumları tarafından da dikkat çekici bulunmuş ve MEKSA Vakfı yetkilileri bu ülkelerde projeyi anlatmak için davet edilmişlerdir. 17 il ve bir ilçede 2013 yılı içinde 5 bin 200 kişiye eğitim verilmesi için İŞKUR Genel Müdürlüğü ile çalışmalarımız sürmektedir. İŞKUR Genel Müdürlüğü`nün mevzuatında yapılan değişiklikten dolayı kursların başlaması gecikmiştir. Eğitimler 33 farklı dalda verilecek olup, Nisan ayı içeresinde bu eğitimleri başlatmak için çalışmalarımız sürüyor` dedi.