• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Yeni Nesil Esnaf Adayları Kredilerini Almaya Başladı`


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile KOSGEB işbirliği sonucu açılan kurslara katılarak başarılı olan yeni nesil esnaf adaylarının projelerini hazırlayarak KOSGEB`e vermeye başladıklarını ve kredilerini almaya başladıkları bildirildi.

-`204 GENÇ GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALDI`

Esnaf-sanatkar adaylarına yönelik girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile TESK ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde, kendi işini kurmak isteyen 204 girişimciye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini açıklayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Söz konusu eğitim sonunda, girişimci adaylarımız kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaktadır` dedi.

-`30 BİN LİRALIK KOSGEB DESTEĞİNDEN FAYDALANILMAYA BAŞLANDI`

Eğitimlerin sonuç vermeye başladığını ve eğitimi tamamlayarak sertifikasını alan girişimcilerin kendi işyerlerini kurma çalışmaları içerisinde olduklarını anlatan Palandöken, `30 bin liralık KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlanan girişimci sayısı şuan 7 kişidir. Başvurular yapıldıkça ve dosyalar kabul edildikçe herkes kredisini ve hibesini mutlak alacaktır. Yeni nesil girişimcilerimizden ikisi beslenme ve kişisel gelişim danışmanlığı, biri seyahat acentası, ikisi koçluk ve danışmanlık, bir diğeri de ambalaj üretimi faaliyet konusunda iş yerini açmıştır` diye konuştu.

-`225 KİŞİ SIRADA`

Genel duruma baktığımızda; şuana kadar 204 girişimciye eğitim verildiğini belirten Bendevi Palandöken, `Eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bundan sonraki eğitimlerimiz 15-26 Nisan 2013, 13-23 Mayıs 2013, 10-20 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Söz konusu eğitimlere talepler yoğun olup, şuan itibariyle eğitime katılmak isteyen girişimci sayısı ise 225`tir` dedi.