• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; "Çanakkale, Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Destanıdır."


 

ANKARA - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çanakkale`nin birlik, beraberlik ve kardeşlik destanı olduğunu söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken mesajından şunları söyledi; "Çanakkale`de yapılan mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır. Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal emanetidir. Milletimiz, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadele ile tarih boyunca büyük zaferler kazanmıştır. 18 Mart 1915`de elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi de, milletimizin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan bir destan olarak, tüm boyutlarıyla tarihe mal olmuştur."

Çanakkale`nin bir gurur abidesi olduğu kadar bir hüzün abidesi olduğunu da mesajında anlatan Palandöken, Çanakkale`de tek vücut olan gencecik kahramanların adeta imkânsızı başardığını belirterek, `Canlarını feda ederek, `Çanakkale Geçilmez` dedirten Çanakkale Şehitleri, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy`un eşsiz mısralarında ifade ettiği gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. İnsanüstü bir mücadele sonucu, gerek deniz gerek kara savaşlarında elde edilen zaferler, milletimizin gerçek kudretinin, yeteneğinin, manevi gücünün, bağlılığının yanı sıra, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir.

Farklı milletlere mensup insanların koyun koyuna yattığı Çanakkale aynı zamanda, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa anlatan bir ibret abidesidir. Çanakkale Zaferi, milletimizi bugünlere ulaştıran şanlı yürüyüşün yolunu açarken, içinden geçilen zor dönemde insanımıza moral ve güven kazandırmış, büyük umut aşılamıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`te, kara savaşlarının zaferle neticelenmesinde oynadığı rol ile tarihe geçmiştir. Şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzu, Çanakkale Zaferi`ni ve diğer büyük zaferleri bizlere armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünsek azdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, özverileriyle milletimize mal olmuşlardır. Türk milleti şehitlerine, gazilerine ve ailelerine daima özel bir değer vermiş, onlara sahip çıkmayı en önemli sorumluluk bilmiştir. Çanakkale`de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır. Parlak geçmişimizin de işaret ettiği gibi, Türkiye`yi çok daha güzel yarınların beklediğine yürekten inanıyorum.  

Esnaf ve sanatkarı adına başta büyük kumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu büyük ve anlamlı destanı yazan ve ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet, şükran duygularımızla anıyor, aziz milletimizin bu gurur gününü paylaşıyoruz.`