• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Herkes Kendi İşini Yaparsa Başarı Gelir`


 

ANKARA - Bankalardan sonra PTT şubelerinde de altın alım-satımının başlanmasını yanlış bulan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.

Kendi işinde başarılı olamayanların başkalarının işlerine el attığını, oysa herkesin bildiği işi yapması gerektiği yönünde söylenmiş atasözlerinin boşa söylenmediğini de belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  `Bakın ne güzel atasözlerimiz var. Bunların hepsi yaşanmış olaylardan sonra söylenmiştir. Ne deniyor ata sözlerine birlikte bakalım. ‘Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmekte üste ver`, ‘Altının kıymetini sadece sarraf bilir` ve ‘Sarraf olmayan altının değerini ne bilsin, her taşı inci sanır` bu sözleri söyleyenler boşa söylememiştir` dedi.    

-`HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ`

Türkiye`de yaklaşık 250-300 ton altının işlendiğini ve 1 milyar 800 milyon dolarlık kısmının ihraç edildiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: `Hızlıca tedbir alınarak haksız rekabetin önüne geçilmeli ve kuyumculuk sektörü bitirilmemelidir. Toplu taşımadan başlayarak 415 meslek dalında var olan esnaf ve sanatkarlarımız ülkemizin çimentosudur. Esnaf ve sanatkarın olmadığı yerde kültürde olmaz, yaşamda. Bir parça altın madenin değerli ürün haline gelmesi için 250 bin işçiyi bünyesinde barındırarak istihdama katkı sağlayan 40 bin kuyumcumuz artık iş yapamaz hale gelecektir`