• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Dünya Sağlık Kuruluşları Nezdinde Sağlıktaki Karnemiz Yükseldi`


 

ANKARA - 14 Mart Dünya Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünya sağlık kuruluşları nezdinde ülke olarak karnemizin yükseldiğini söyledi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajında, `Beni Türk hekimlerine emanet ediniz` sözüyle, Büyük Önder`in güven ve takdirini kazanmış hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, titiz ve insanüstü gayretler ortaya koyduğunu hatırlatan Bendevi Palandöken, `Gösterilen çaba ve gayretler her türlü övgünün üzerindedir. Son yıllarda Türkiye`nin sağlıkta dünya liginde ön plana çıktığını ve sağlıkta karnemizin yükseldiğinin bilincindeyiz. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi insanların sağlıklı ve mutlu hayat sürmesi için en zor şartlarda görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Haftasını kutluyorum.  Büyük özveriyle çalışmalarını sürdüren hekimlerimizin, hemşirelerimizin, teknisyenlerimizin ve tüm sağlık personelinin bugününü kutluyorum. Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum yaratmak ve kentin sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlamak adına verilen hizmetler, ülkemizi dünyada bir çok alanda örnek ülke haline getirmiştir, Bu gelişmelerde büyük emeği olan başta Sağlık Bakanlığımızı ve tüm sağlık camiası çalışanlarını kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

-`EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM`

Sağlık alanında yürütülen çalışmaların ülkemizin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından önemli bir gösterge olduğunu da mesajında kaydeden Palandöken, `Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereğidir. İnsanımıza kaliteli hizmete daha kolay ulaşma imkanı son dönemde sağlanmıştır. Ülkemiz tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi hekim ve sağlık çalışanlarımız da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmişlerdir. Dünya sağlık kuruluşları nezdinde ülkemizin karnesini çok yükseldi. Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımızı ve yetkilileri kutluyorum` diye konuştu.