• E-Posta
  • Yazdır

TESK ve Tüketici Hakları Derneği İşbirliği Yapacak


 

ANKARA - Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ve Yönetim Kurulu üyeleri Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken`i makamında ziyaret ederek uzun süre görüştüler. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı  Turhan Çakar, Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç, Genel Sekreteri Şirzat Mugan ve Yönetim Kurulu üyeleri Yılmaz Sayar, Hasan Gökçe`yi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Tüketici Hakları Derneği ile pek çok ortak konumuz var. Perakende Yasasının çıkarılmasından, bankaların kart aidatı gibi pek çok başlık üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Amacımız insana hizmet. Tüketici Hakları bilincinin yaygınlaştırılması ile birçok sorunumuzu çözebiliriz ` dedi.

            -`KALİTELİ ÜRÜN TÜKETİCİYE GERÇEK FİYATINDA SUNULMALI`

            Tüketici bilinci arttıkça, malların kalitesinin de arttığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Fakat sorun kaliteli malı almak için hangi indirimi takip edeceğimiz. Üç yıldır tasfiye nedeniyle indirim yapanı mı, yoksa yüzde 70+20 gibi çok indirim yapanı mı? Bu kadar karlılık nerede var? Esnaf zan altında kalıyor. Bir diğer şikayette; raftaki fiyatla kasadaki fiyatın farklı olması. Yetkililerimiz bunları kontrol etmelidir. İndirim zamanları belirli günlerde ve sürelerde aynı anda yapılmalıdır. İndirimde son gün sloganları vitrinlerden indirilmelidir. Raf fiyatı ile kasa fiyatı aynı olmalıdır` diye konuştu.

            -`FİYAT TARİFESİ SADECE ESNAF İŞYERLERİNDE`

            Esnaf odalarına bağlı işyerlerinde fiyat tarifelerinin herkesin görebileceği bir şekilde olduğunu, bu durumun diğer işyerlerinde neden olmadığını soran Tüketici Hakları Derneği Başkanı  Turhan Çakar`a verdiği cevapta Palandöken, `Esnaf odalarına bağlı işyerlerinin duvarında fiyat tarifesi olduğu gibi ustalık belgesini de görürsünüz. Maalesef yasadan kaynaklanan bir boşluk nedeniyle esnaf odaları bir işyeri açılırken ustalık belgesi isterken, ticaret odalarının aramaması haksız rekabet yaratmaktadır. Ahilik geleneğine bağlı el emeği göz nuru üretim yaparak ekonomiye katkıda bulunan esnaf ve sanatkarımıza, yerli malımıza bizde Tüketici Hakları Derneğimizden destek bekliyoruz` dedi.