• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Yeni Nesil Esnaf Kurslarına İlgi Çok Fazla`


TESK VE KOSGEB iş birliği ile açılan yeni nesil kurslarına ilgi her geçen gün daha çok artıyor. Yeni açılacak olan kurlara halen katılmak isteyen 150 kişinin sırada beklediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Şuana kadar tamamlanan 6 grup kursa katılan 180 kişiden 175`i başarı ile sertifika aldılar` dedi.

-`EVLİLER DAHA İLGİLİ`

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken kurslarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi; `Konfederasyon olarak katılımcı kursiyerler arasında yaptığımız ankette ilginç sonuçlar çıktı. Katılımcıların yüzde 77`si evli, yüzde 34`ü lisans mezunudur. Yüzde 11`i yüksek lisans eğitimi almıştır. Yüzde 27`si lise eğitimi almıştır ve yüzde 11`i ön lisans eğitimi almıştır. Katılımcıların yüzde 40`ı kendi işini yapma deneyimine sahiptir. Yüzde 26`sı iş fikri ile ilgili diğer eğitimlere katılırken yüzde 55`i iş fikri ile ilgili çalışma deneyimine sahip oldukları gözlendi.`

DERSLERDE ATÖLYE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLDİ

Katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak eğitimlerin programlandığını ve örneklemeler kullanıldığını kaydeden Palandöken, `Genel eğitim seviyesi lise ve üzeri olduğu için teorik dersler daha kısa sürmüş ve atölye süresi uzatılmıştır. Ayrıca iş fikri kesin olan katılımcılar çoğunlukta olduğundan ve bu kişilerin kendi işini yapma deneyimi de bulunduğundan atölye çalışmalarında fikir alışverişleri grup çalışmaları ile desteklenmiştir. Örnekler, ödevler ve atölye çalışmalarında iş fikri net olan katılımcıların iş fikirlerine ağırlık verilmiş, bu katılımcıların parça parça iş planını tamamlayacağı şekilde çalışmalar yapılmıştır. Halen 150 girişimci eğitimlere katılmak için başvuruda bulunmuş olup, yeni açılacak grupları beklemektedirler` dedi.