• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; ` SRC belgelerinde aksamalar bitmiyor `


Palandöken;`SRC belgelerinde aksamalar bitmiyor `

ANKARA- SRC belgelerinde sorunların bir türlü bitmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `SRC türü Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili aslında Konfederasyonumuzun görev, yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Fakat vatandaş bunu bilmiyor. Belgelerle ilgili bir sorun çıktığında herkes ilk önce bize bağlı ilgili odalarımızı arayıp çözüm bekliyor. Yetkililerimize sesleniyorum. İşi ehline verin. Türkiye`nin her yerinde odası olan Konfederasyonumuz, Bakanlığımız ile ortak çalışarak belgeleri vatandaşın ayağına götürebilir` dedi.

            `ALTI YILDIR BEKLİYOR`

            Tehlikeli madde taşımacılığı yapanların kullandığını da dahil ettiğimizde 5 çeşit SRC belgesi olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ` Bu güne kadar 3 milyon 9 bin SRC belgesi teslim edilmiş. Fakat 306 bin belge eksiklik var diyerek, postadan geri iade edilmesi bahanesiyle vatandaşa verilememiştir. Belgesini alamayan sürücülerde trafikte büyük sorunlar yaşamaktadır. Başvurusunu tam olarak yaptığı halde 6 yıldır belgesini alamayan var` diye konuştu.

            `ODALARIMIZDAN RAHATLIKLA ALABİLİRLER`

            Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olarak ülkemizin en ücra yerinde bile bile bir oda temsilcilerinin bulunduğunu söyleyen Palandöken, `Pek çoğu kendi üyemiz olan belge alacak insanımıza gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Ama bu konuda görev, yetki ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Aynı durum diğer belgelerin verilmesinde de geçerli. Biz istiyoruz ki işi en iyi yapacak olana verilmesi. Hizmet vatandaşımızın ayağına gitsin, mağdur kimse kalmasın` dedi.