• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Zorunlu Trafik Sigortası Primlerinde Şeffaflık Olmalı`


 

ANKARA - Zorunlu trafik sigortalarında sigorta şirketleri arasında çok farklı fiyatlar uygulandığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  `Trafik sigortası primlerinde şeffaflık olmalı. Vatandaş, hangi firmaya ne kadar ödeyeceğini bilmeli` dedi.

-`ESNAFIMIZ İYİCE ARAŞTIRMA YAPMADAN SİGORTA YAPTIRMASIN`

Zorunlu trafik sigortası primlerinin yaklaşık 10 yıldır sigorta firmaları tarafından serbestçe belirlendiğini ifade eden Palandöken, `Vatandaşlar, zorunlu trafik sigortası primlerinin eskisi gibi her yerde aynı olduğunu düşünüyor. Oysa fiyatlar çok farklılaşıyor. Örneğin İstanbul`da aynı taksi için 1.500 TL fiyat veren de var, 10.000 TL fiyat veren de var. Taşıma faaliyetiyle uğraşan esnafımız iyice araştırmadan sigorta yaptırmamalıdır` diye konuştu.

-`FİYATLAR KAMUYA AÇIK OLMALI`

Sigorta firmalarının fiyat politikalarının kamuya açık olması gerektiğini de ifade eden Palandöken, `Sigorta yaptırmak zorunluyken, fiyatların serbest olması esnafa da, vatandaşa da yük bindiriyor. Herkes internet üzerinden tüm firmaların sigorta primi fiyatlarını görebilmeli. Böylelikle hem rekabet ortamı gelişir, hem de vatandaş doğru adrese yönlenmiş olur` şeklinde konuştu.

-`BU YIL ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ OLMASIN`

Taşımacılık yapan, yaz kış yollarda insanlarımızı, malımızı, yükümüzü taşıyan esnafımızı sigorta şirketlerinin insafına bırakmamak gerektiğini vurgulayan Bendevi Palandöken, `Kamu hizmeti gören esnaf ve sanatkârımız zaten akaryakıt zamları altında ezilirken bir de zorunlu olarak yaptırması gereken sigorta fiyatlarının her sene daha da artan ağırlığı altında ezilmesine müsaade edemeyiz. Enflasyon yüzde 5 iken sigorta şirketleri fiyatları yüzde 250 artıyor Meydanı sigorta şirketlerine bırakamayız.  Zorunlu trafik sigortası poliçesi için zam oranı 2013 yılında enflasyon oranını geçmemeli" ifadelerini kullandı.