• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Yeni Nesil Esnafa Yeni Teşvikler Getirilmeli`


 

ANKARA - Yeni nesil esnaf ve sanatkârlara yeni teşvikler getirilmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Ekonominin can damarı ve barometresi olan esnaf ve sanatkâra da teşvik verilmelidir. Teknolojiyi kullanarak rekabet gücünü artırmak isteyen yeni nesil esnafımızı alternatif kredi çeşitleriyle desteklemeliyiz` dedi.

            -`YENİ NESİL ESNAFA TEKNOLOJİK DESTEK`

            Yeni nesil esnaf ve sanatkârın yetiştirilmesi ve yeni teşviklerle desteklenmesinin çok önemli olduğunu söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ` Esnaf ve sanatkarın desteklenmesi ülkemizdeki bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına, daha az gelişmiş illerde ise yatırım ve istihdamın artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bunun içinde öncelikle elektrik, su, doğalgaz, vergi, sosyal sigorta primlerinde indirime gidilmeli ve yeni nesil esnafta teknoloji kullanımı teşvik edilmelidir. En önemlisi kredilerde değişikliğe gidilerek sıfır faizden başlayan kredilerle esnaf desteklenerek ülke ekonomisine yeni esnaflar kazandırılmalıdır.` diye konuştu.

            -`ESNAF SANAYİNİN VE TİCARETİN FİDANLIĞI`

            Ülkemizde sanayi ve ticaretin fidanlığı olan esnaf ve sanatkarın desteklenmesinin şart olduğunu kaydeden Bendevi Palandöken, `İstihdamın yüzde 96`sını sağlayan esnaf ve sanatkarımız 2 milyon 145 bin işyeri ile yurdumuzun her tarafında sürdürdüğü ekonomik faaliyetleri göz ardı edilmemelidir. Katma değerin yüzde 59`unu, ihracatın yüzde 26`sını karşılayan ve destek bulduğunda daha fazla katkısı olacak esnaf ve sanatkârımızın uygun koşullu kredilerle desteklenmesi şarttır` dedi.