• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken`den Bakan Şahin`e eşitlik desteği


 

Palandöken`den Bakan Şahin`e eşitlik desteği

Türkiye`deki ekonomik alandaki cinsiyet uçurumunu en aza indirmek için harekete geçen Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`e destek veren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, oluşturulan platforma destek verdi. Platform, karar mekanizmalarında kadınların da etkin hale gelmesi, fırsat ve kaynaklardan eşit yararlanması amacıyla çalışmalarına başladı.

İstanbul Dolmabahçe`deki Başbakanlık Çalışma Ofisi`nde düzenlenen basın toplantısı ile `İşte Eşitlik Platformu` nun kamuoyuna tanıtımı toplantısına katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bakan Fatma Şahin`in başlatmış olduğu bu projeyi esnaf ve sanatkar camiası olarak sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

3 yıl sürmesi beklenen projeyle, Türk iş dünyasındaki kadınların iş gücüne katılımlarını artırmak ve Türkiye`nin ekonomik katılım ve fırsatlar alanındaki cinsiyet uçurumunu yüzde 10`a kadar azaltılmasının hedeflendiğini anlatan Palandöken, `Bakanlık çok iyi bir konuyu gündeme taşımış. Tanıtımda ve bakan Şahinin söylediği gibi zamanın ruhunu iyi yakalamamız lazım. 2012 yılında gelinen noktada kişi başına milli geliri en fazla artıran ülkelerden biri olduk. Güveni ve istikrarı uzun soluklu yakalamamız gerekir. Çünkü ekonomik ve siyasi istikrar bir bütündür. Ekonomik ve siyasi bütünlük ancak istikrar ile devam eder. Bunun için tüm vatandaşlara doğduğu andan itibaren hayatın her alanından yararlanma fırsatı verilmelidir. Bölgemizde lider olmaya karar vermişiz. Onun için temel şey güçlü toplum olmaktır. Herkese doğduğu zaman fırsat eşitliği vermeliyiz. Bunun için yapılan çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz` dedi.

Cinsiyet temelli ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik ilkelere gönüllü olarak uyacaklarını ve ülke genelinde bu ilkelerin yaygınlaştırılmasında öncü olacaklarının altını da çizen Bendevi Palandöken, `Bu amaç için güvenilir sistemler kurmak ve alınan kararları uygulamak ve bıkmadan desteklemek lazım. Öncelikle tüm çalışanlarımız ve üyelerimiz arasında eşitlik ilkesine uymalıyız` diye konuştu.