• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: "Kadınlar Erkeklerden Daha Girişimci"


 

ANKARA - Başkent Ankara`da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile KOSGEB arasında imzalanan protokol ile TESK Otel`de verilen 70 saatlik girişimcilik kurslarına kadınlar erkeklerden daha çok ilgi gösteriyor. 

            -`EĞİTİMLİ KADINLAR DAHA GİRİŞİMCİ`

            TESK ve KOSGEB tarafından verilen ve 70 saat süren eğitime katılan ilk girişimci grubun iş fikri belli olduğu için atölye çalışmalarında iş planı yazılmasına yönelik eğitim aldıklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Katılımcıların Yüzde 80`i kadın girişimci, yüzde 20`si erkek. Yine katılımcıların Yüzde 56`sı evli, yüzde 44`ü bekar.  Yine katılımcıların yüzde 33,33`ü lise ve dengi okul, yüzde 30` u lisans, yüzde 13,33` ü yüksek lisans eğitimi almıştır. Kadın girişimcilerin yüzde 12`si ilköğretim, yüzde 30`u lise ve yüzde 58`i üniversite mezunu` dedi.

            -`TEORİ DEĞİL ATÖLYE DERSLERİ AĞIRLIKLI OLDU`

Katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak eğitim programlandığını örneklemeler kullanıldığının altını çizen Palandöken, `Genel Eğitim seviyesi lise ve üzeri olduğu için teorik dersler daha kısa sürmüş ve atölye süresi uzatılmıştır. Ayrıca iş fikri kesin olan katılımcılar çoğunlukta olduğundan ve bu kişilerin yüzde 36`sının kendi işini yapma deneyimi de bulunduğundan atölye çalışmalarında fikir alışverişleri grup çalışmaları ile desteklenmiştir` diye konuştu.