• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Okullardaki Kılık Kıyafet Kararı Olumlu`


 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul kıyafetlerine serbestlik getirilmesini çok olumlu bulan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı, uygulamanın önümüzdeki yıl başlatılmasının eldeki ürünler nedeniyle bir çok esnafı iflasın eşiğine getireceğini söyledi.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Karar çok olumlu, Ancak bu sektördeki binlerce üreticinin, konfeksiyoncunun elinde kalacak milyar liralık okul kıyafetleri stoku sektörü batırır. Uygulamanın 2 yıl uzatılması milli servetin heder olmasını önler. Çünkü elde üretilmiş olan giysiler başka bir işe yaramaz. Başta kumaş üreticileri, konfeksiyoncular ve satıcılar bu uygulama ile biter` dedi.

 

Artık öğrencilerin forma giymeyecek olması nedeniyle normal kılık kıyafete daha fazla ihtiyaç duyacağını söyleyen Palandöken, `Geçiş süresi tanınırsa kumaş üreticileri, konfeksiyoncu kendini yeni döneme uyumlu hale getirir. Ülkemizde 15 milyon öğrenci milyar dolarlık pazar oluşturuyor. Belki ailelerin giyim kuşam masrafları iki katına çıkacak ama Pazar büyüdükçe fiyatlar halkımızın alım gücünü aşmayacak seviyeye geleceğine inanıyorum` diye belirtti.