• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; `Öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır`


 

Palandöken; `Öğretmenlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır`

ANKARA - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, öğretmenliğin en onurlu mesleklerden olduğunu belirterek,  `Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hazırlayan öğretmenlerimiz, yarının dünyasını oluşturan baş mimarlardır` dedi.

 

Palandöken mesajında şunları ifade etti: `Bizler öğretmenlerimize, annemize babamıza gösterdiğimiz sevgi ve saygıyı göstermeyi öngören kültürle büyüdük. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum` sözünü kendimize ilke edindik. Milletleri kurtaran, geleceğe hazırlayanların öğretmenler olduğunu duyarak, inanarak yaşadık. Bir öğretmen nasılsa, sınıfının da öyle olduğunu düşündük, çocuklara nasıl tesir ettiklerini anladık ve onları önemsedik. Bu konuda ne biz haksız çıktık, ne de bu konuda derin sözler ifade eden âlimler.

 

Çünkü, öğretmenlerin eserleri, yetişmiş insanlardır. Bu ülkeyi yönetenlerdir, sanatçılardır, bilginlerdir, sporculardır, doktorlardır, işadamlarıdır, işçidir, köylüdür, memurdur. Kısaca, her şeyi şekillendiren temelde öğretmenlerimizin verdiği eğitimdir.

 

Bu anlayış içerisinde Ahilik Kültür ve geleneğine sahip Türk esnaf ve sanatkarının çatı kuruluşu olarak,  esnaf ve sanatkarlarımızın eğitimleri için her alanda çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutluyor, eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum.`