• E-Posta
  • Yazdır

TESK`in KOSGEB Girişimcilik ve AB Temel-Proje Eğitimleri Başladı


 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde yeni girişimcilere yönelik girişimcilik eğitimi ile Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile TESK arasında imzalanan işbirliği ve danışmanlık protokolü bünyesinde `esnaf ve sanatkar örgütlerine ilişkin AB projesi hazırlama dersleri Ankara TESK Otel`de başladı.

Eğitimlerin başlaması iye ilgili açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kendi işini kurmak isteyen 30 girişimciye girişimcilik, iş fikri geliştirme ve iş planı hazırlama konularında TESK tarafından 70 saatlik `uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin başladığını söyledi. Palandöken, "Bu eğitim sayesinde, eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran girişimciler 30 bin TL`lik KOSGEB Yeni Girişimci Desteğini kullanabilecektir. Ayrıca, desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin TL üst limitli Sabit Yatırım Desteğinden de yararlanabilecektir. Eğitime katılmak isteyen girişimcilerin TESK`e başvurarak başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Şu an için TESK tarafından bir eğitim sınıfı açılmış olup, gelen talepler doğrultusunda yeni eğitimlerin düzenlenmesi planlanmaktadır" dedi.

-`TEŞKİLAT BİRİMLERİNE AB EĞİTİMİ`

Ülke ekonomisinde istikrarın sağlanması için öncelikle girişimciliğin teşvik edilmesi ve buna bağlı olarak yeni iş imkanları sağlanarak istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmasının kendileri içinde önemli olduğunun altını çizen Bendevi Palandöken, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile TESK arasında imzalanan işbirliği ve danışmanlık protokolü bünyesinde TESK`e bağlı tüm alt birimlerimizi AB projeleri konusunda eğitime aldıklarını söyledi. Teknoloji ve küresel şirketlerin hızla büyüdüğü bir ekonomide, küçük işletmelerin en önemli ihtiyaçlarının başında bilgi ve bilgiye hızlı ulaşımın geldiğini ifade eden Palandöken, `Ahilik kültürünün ve teşkilatının günümüzdeki uzantısı olan TESK`in birinci ve en önemli görevi gerek teşkilatının gerekse üyelerinin mesleki eğitimlerine destek vermektir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye`nin iki köklü kurumu olan Ankara Üniversitesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile TESK arasında imzalanan işbirliği ve danışmanlık protokolüyle esnaf ve sanatkarımızın vizyonu daha da genişleyecektir` ifadesini kullandı.