• E-Posta
  • Yazdır

TESK ve KOSGEB`in Yeni Girişimcilere Eğitimleri Başlıyor


 

TESK ve KOSGEB`in Yeni Girişimcilere Eğitimleri Başlıyor

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile KOSGEB arasında imzalanan protokol gereği yeni girişimcilere verilecek eğitimler 12 Kasım 2012 Pazartesi günü başlıyor.

KOSGEB desteklerinin TESK`e bağlı kuruluşlar, üyeleri ve KOSGEB hedef kitlesi içinde yer alan KOBİ`ler tarafından daha etkin kullanılabilmesi, esnaf-sanatkar adaylarına yönelik girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve girişimciliğin geliştirilmesini teminen TESK ve bağlı kuruluşlarınca Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verilmesi amacıyla 9 Ekim 2012 tarihinde TESK ile KOSGEB arasında işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatan Genel Başkan Bendevi Palandöken, `Söz konusu Protokol ile; uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve bu sayede kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir` dedi.

-`70 SAAT EĞİTİM VERİLECEK`

Kendi işini kurmak isteyen 30 girişimciye 12.11.2012 - 22.11.2012 tarihleri arasında girişimcilik, iş fikri geliştirme ve iş planı hazırlama konularında TESK tarafından 70 saatlik `uygulamalı girişimcilik eğitimi` verileceğini anlatan Palandöken, `Bu eğitim sayesinde, eğitimini tamamlayan ve kendi işini kuran girişimciler 30 bin TL`lik KOSGEB Yeni Girişimci Desteğini kullanabilecektir. Ayrıca, desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin TL üst limitli Sabit Yatırım Desteğinden de yararlanabilecektir. Eğitime katılmak isteyen girişimcilerin TESK`e başvurarak başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Şu an için TESK tarafından bir eğitim sınıfı açılacak olup, gelen talepler doğrultusunda yeni eğitimlerin düzenlenmesi planlanmaktadır` diye konuştu.