• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, "Bir paket lokum ile büyükleri ziyaret edelim"


 

ANKARA- Perakende Yasasının hala çıkarılmamış olmasının esnaf ve sanatkâr ile AVM`ler arasındaki haksız rekabeti devam ettirdiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Yan yana açılan AVM`ler çevredeki esnaf ve sanatkâra zarar vermeye devam etmektedir. Vatandaşımız bayramını AVM`lerde geçirmesin. Mahalle esnafından alınan bir paket şekerleme-lokum ile geleneksel eş-dost ziyaretlerini devam ettirelim` dedi.

`HARCAMA REKORU KURBAN BAYRAMINDA`

Geçen yıl gün bazında 7 milyon adetle en fazla kredi kartı kullanımı Kurban Bayramı arifesinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Bayram tatilinde boş zamanlarını geçirmek üzere AVM`lere giden vatandaşımızı uyarıyorum; Her gittiğinizde indirim kampanyaları ile o kadar çok çeşit ve alış verişe yönelten tuzak ürünler var ki albeniye kapılıp hiç ihtiyacımız olmasa bile alış veriş yapabilirsiniz. Sonra nasıl ödeyeceğim ben bu kart borcunu diye hayıflanmayın. Geçen sene Kurban Bayramında kartla yapılan harcamalar 2 milyar lirayı geçmişti` diye uyardı.

`ESKİLER CAZİBESİNİ KAYBEDİYOR`

Sayıları 312`ye ve 9 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşan AVM`ler esnaf ve sanatkârı tehdit ederken, aynı konseptteki alışveriş merkezlerinin yan yana açılması da AVM`leri tehdit ettiğini vurgulayan Bendevi Palandöken, `Aynı bölgede aynı konseptte açılmaları kendilerine de zarar vermeye başlamıştır. Bu durum AVM`ler için de bir tehdit olmaktadır. Yeni açılan AVM`lere gitmek, alışveriş yapmak insanlara daha cazip geliyor. Eski bilindik AVM`ler gezilip tozulacak yerler oldu, çoğu atıl duruma düşmeye başladılar. İlgi çekebilmek için ilave olarak eğlence temalılar yaygınlaşmaktadır. Önümüzdeki yıllarda AVM`lerde alışverişin kuralları farklılaşacaktır. En azından yeni AVM`ler değişime ayak uydurmak zorunda kalacaktır. Eğer Perakende Piyasası`nı düzenleyecek yasanın çıkarılması gecikirse, kuralsız büyüyen AVM`ler zarar görecektir. Sonuçta milli servet heba olacaktır` diye belirtti.