• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken, `Tarihi Affın Affında Son Günler`


 

Palandöken, `Tarihi Affın Affında Son Günler`

ANKARA - Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı borç yapılandırması ile esnafın kamuya olan tüm borçlarının yeniden yapılandırıldığını ve 36 aya varan taksitle ödenmesinin sağlandığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tarihi affın affından yararlanmak için son günlerin olduğunu belirtti.

-`SÜRE 1 AY UZATILMALI`

Kurban Bayramı nedeniyle son günlere ödemenin sıkıştırılmasının yanlış olacağını ve sürenin 1 ay uzatılması gerektiğini kaydeden Palandöken, `6111 sayılı Torba Kanundan yararlanmak için başvuruda bulunan esnafımız, vergi ve sosyal güvenlik priminden, elektrik ve su parasına kadar kamuya olan tüm borçlarını yeniden yapılandırdı. Ancak, ekonomik şartları nedeniyle borç taksitlerini zamanında ödeyemeyenlerin yapılandırma başvurusu iptal edilmişti. Hükümetimiz, bu durumda olan yaklaşık 1 milyon kişiye bir hak daha tanıyarak birikmiş taksitleri Ekim ayı sonuna kadar ödenmesi halinde yeniden yapılandırma kapsamına alınmalarını sağladı.` dedi.

-`SÜRENİN BAYRAMA GELMESİ TALİHSİZLİK`

Palandöken, `Affın affından yararlanmak için süre Ekim ayı sonunda bitiyor. Bu sürenin bayrama gelmesi belki bir talihsizlik ama Kanun, bu konuda 4 ay süre tanımıştı. 31 Ekim 2012 mesai akşamına kadar birikmiş taksitlerini peşin yatıranlar tarihi yapılandırmadan yararlanma haklarını yeniden kazanmış olacaklar` şeklinde konuştu.