• E-Posta
  • Yazdır

Tesk ile Kosgeb Esnaf ve Sanatkârlar İçin İşbirliği Yapıyor


 

Tesk ile Kosgeb Esnaf ve Sanatkârlar İçin İşbirliği Yapıyor

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile KOSGEB İdaresi Başkanlığı arasında 09 Ekim 2012 tarihinde İşbirliği Protokolü imzalanacak.

 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan tarafından imzalanacak olan protokol ile KOSGEB desteklerinin TESK`e bağlı kuruluşlar, üyeleri ve KOSGEB hedef kitlesi içinde yer alan KOBİ`ler tarafından daha etkin kullanılabilmesi ve esnaf-sanatkâr adaylarına yönelik girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Yine protokol ile girişimciliğin geliştirilmesini teminen TESK ve bağlı Oda, Birlik ve Federasyon üyelerine KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verilmesi ve `KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden` yararlanılabilmesi hedefleniyor.

 

TESK ve KOSGEB arasında yapılacak işbirliği ile esnaf ve sanatkârların KOSGEB Destek Programlarından daha etkin faydalanmasını sağlamak için ortak etkinlikler ve toplantılar düzenlenecek.  Konuya ilişkin açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `TESK ve bağlı kuruluşları tarafından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek ve bu eğitimleri tamamlayarak eğitime katıldığını belgeleyen, iş planı KOSGEB`ce kabul edilen ve kendi işini kuran esnaf ve sanatkârlara 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira limitli `KOSGEB Yeni Girişimci Desteği` kullandırılacaktır` dedi.

 

Palandöken, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında, esnaf ve sanatkarların işlerini kurmadan önce iş fikirlerine yönelik yapılabilirlik analizleri ve pazar araştırması çalışmalarına da yer verileceğini söyledi.