• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken; "Esnaf, Dirliğin ve Birliğin Anahtarıdır."


            BURSA- İlki üçü Antalya`da TESK tarafından gerçekleştirilen Hijyen eğitim toplantılarının 4`üncüsü Bursa Kervansaray termal Otel`de gerçekleştirildi.

            Toplantının açılışında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkemizde esnaf ve sanatkarların bütün değişimlerin faturasını omuzlarında hissettiğini söyledi. Gaziantep`de yaşanan terör olaylarına da değinen Palandöken, `Biz ülkemizde et tırnak gibiyiz. Önemli sorunlar var. 16 STK olarak bölgeye gidip insanlara moral vermeye çalıştık. Hiç günahı olmayan çocuklarımızın katledildiğini hep birlikte gördük. Taziye yapmaya insanın dili dönmüyor. Hepiniz o bölgede ticaret yapıyorsunuz. Olaylardan dolayı kepenk kapatıyorsunuz. Yaşanan olaylar nedeniyle ticaretiniz engelleniyor. Buna rağmen dimdik ayaktayız` dedi.

            -`FİDANLIK KURUYOR`

            Ülke genelinde 2 milyonun üzerinde esnaf ve sanatkarın bulunduğuna da değinen Palandöken konuşmasını şöyle sürdürdü, `Bize sorarsanız 415 meslek dalında artık fidanlıkların kuruduğunu görüyoruz. Teşkilat olarak meselelerin üzerine gitmeye çalışıyoruz. Belirli bir yere taşıdık. Ama halen birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bir tarafta terör Güneydoğu ateş çemberinde. Diğer taraftan ülkemize gelen sığınmacılar. Bu sebeplerden dolayı bölgede esnafımız iş yapamaz oldu. Buradan sonra Hatay`a gidip oradaki esnafın durumunu masaya yatıracağız ve gereken tedbirler üzerinde duracağız` diye konuştu.

            -`BENİM DEĞİL KİMSENİN GÜÇÜ YETMEZ ODA KAPATMAYA`

            Ülkemizde bu istenmeyen olayların bir daha yaşanmasını istemediklerini de kaydeden Palandöken 1 Eylül dünya barış gününde herkesi barış ve kardeşliğe davet ettiklerini belirterek, `İnsanlar ortak paydada mutlaka birleşmeli. Esnaf ve sanatkarımız ülke nüfusunun 4`de biridir.` Oda kapatacağız, yapıyı küçülteceğiz` gibi söylemler yanlış. Bu odaları kapatmaya benim değil, kimsenin gücü yetmez. Yapılması gereken ise sadece güç birliği yapmaktır. Teşkilatı yıpratmaya ve parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Çünkü fındık kabuğunu doldurmayan meselelerle uğraşmak teşkilatımıza yakışmıyor` dedi.    

            -`ESNAF DİRLİĞİN VE BİRLİĞİN ANAHTARI`

            Konuşmasının son bölümünde esnaf ve sanatkarın önemine işaret eden Bendevi Palandöken, `Ülkenin dirliğinin ve birliğinin anahtarı siz esnaf ve sanatkarlardır. Bu ülkenin yükselmesini sağlamalısınız. Bunun için teşkilat olarak hak ettiğimiz noktaya birlik ve beraberlik içinde gelmeliyiz. Esnaf ve sanatkarlar olarak bunu yapmak için artık elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymalıyız. Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Bundan çıkarmamız gereken dersler var. Bu derste birlik ve beraberliktir. Yapacğımız birliktelik ile sosyal güvenlik sisteminde sağlık ta yaşanan sıkıntıları en kısa zamanda gidermeliyiz` diye konuştu.