• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Ramazan Fırsatçılarına Dikkat, 3-5 Liraya Tatlı Olmaz`


 

Palandöken: `Ramazan Fırsatçılarına Dikkat, 3-5 Liraya Tatlı Olmaz`

ANKARA - Yıllık cirosunun 5 milyar lirayı geçtiği bayramlarda satışların 5 kat artarak, toplam satışlarının yüzde 20`sinin yapıldığı tatlı, çikolata ve şekerleme gibi ürünlerin merdiven altı denilen korsan üretimle piyasaya sürecek fırsatçılara dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, denetimlerin artırması gerektiğinin altını çizdi.

Palandöken yazılı açıklamasında şunları söyledi, `Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altında korsan üretilen sağlıksız gıda ürünleri kesinlikle alınmamalı ve yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı ve şekerleme gibi ürünlerden de uzak durulmalıdır. Ramazan Bayramı`nın en önemli ikramlarından olan tatlı ve şeker alırken ucuz fiyata kanmayın. Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır. 3-5 liraya tatlı olmaz. Alacağınız üründe albenisi olan janjanlı ambalajları değil, önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf kendi yemediği bir ürünü kim olursa olsun müşterisine satmaz. Korsan satıcılardan yapacağınız her alış veriş hem sağlığınıza zarar verir hem de kayıtdışı ekonomiyi büyütür` dedi. 

            -`BAYRAMLARIMIZI YAŞATALIM`

            Ramazan Bayramında sadece 1milyar liraya yakın çikolata, şeker ve şekerleme satılmasını bekleyen esnafın umutlarının söndüğünü belirten Palandöken, `Bayramın yaz ayına denk gelmesi beklenti içindeki esnafımızı üzmüştür. Herkes tatil yörelerine gitmek için şimdiden biletini almış. Bu da demek ki büyük kentler boşalacak, piyasa durgunlaşacak. Hâlbuki geleneklerimize sahip çıkarak, bayramları yaşatmamız lazım` diye konuştu.