• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Ekmek Nimettir, Çöpe Atılmaz`


 

Palandöken: `Ekmek Nimettir, Çöpe Atılmaz`

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`i Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu  (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bakanlığın yaptığı gıda denetimlerine tam destek verdiklerini belirterek, yaklaşan Ramazan ayı öncesi `Ekmek nimettir, çöpe atılmaz`  ortaklaşa kampanya yapılmasını Mehdi Eker`e önerdi.  TESK Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ziyarette birde hijyen eğitimi protokolü imzaladı.   

ANKARA - Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`i Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu  (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bakanlığın yaptığı gıda denetimlerine tam destek verdiklerini belirterek, yaklaşan Ramazan ayı öncesi `Ekmek nimettir, çöpe atılmaz`  ortaklaşa kampanya yapılmasını Mehdi Eker`e önerdi.  TESK Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ziyarette birde hijyen eğitimi protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile ülke genelinde TESK`e bağlı 82 birlik ve 13 mesleki federasyon başkan, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterler 9 Temmuz`dan itibaren Antalya`da hijyen eğitimine alınacak.

-`ET FİYATLARI REGÜLE EDİLDİ`

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken  beraberinde Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker`i makamında ziyaret etti. Konfederasyon üyelerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Bakan Eker, büyük bir meslek örgütü olan TESK Genel Başkanı, Yönetim ve Denetim kurulu üyelerini kabul etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Kabulde TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, et fiyatlarının regüle edilmesiyle ilgili Bakan Eker`e teşekkür etti. Palandöken, "Eğer siz bu bakanlıkta olmasaydınız bugün Türkiye`de et fiyatlarının regüle edilmesi mümkün değildi. Et Balık Kurumu özelleştirme kapsamından çıkarılmazdı. Sizin müdahalenizle bu sorun çözüldü" dedi.

-`EKMEK NİMETTİR, ÇÖPE ATILMAZ`

Konfederasyonun bakanlıkla ortaklaşa ekmek israfıyla ilgili "Ekmek Nimettir, Çöpe Atılmaz" kampanyası düzenleyelim önerisine de Bakan Eker, "Ekmek israfıyla ilgili o kampanyayı hemen yapalım. Bakanlık olarak bu konuda her türlü katkıyı, desteği vermeye hazırız. Ekmek israfıyla ilgili TMO`nun da bir hazırlığı var. Hatta ekmek israfıyla ilgili kamu spotu üzerinde de çalışıyorlar" diye konuştu.