• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken: `Samsun ve Sinop`a Acilen Yardım Yapılmalı`


 

Palandöken, `Samsun ve Sinop`a Acilen Yardım Yapılmalı`

 

ANKARA - Samsun`un Canik ve Atakum beldeleri ile Sinop`ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesine, ekili araziler ile ev ve işyerlerinin sular altında kalmasına, yaşanan acı olaylara millet olarak üzüldüklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, `Devletin tüm yetkilileri ve kurumları bölgeye ulaşarak yaraları acilen sarmalıdır. Maddi hasar gören vatandaşa, çiftçiye, esnafa acele yardım edilerek, ödemeleri faizsiz olarak ertelenmelidir` dedi.  

-`TOPLUM OLARAK ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK`

Yaşanan sel felaketi nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamasında başta Samsun olmak üzere Sinop ve Karadeniz bölgesinde selden zarar gören esnaf ve sanatkarlar ile tüm halkın yaralarının sarılması gerektiğini kaydederek, `Bölgedeki maddi zararın ne olduğuna ilişkin çalışmalar yapılıyor. Ancak 6`sı çocuk 8 canın hayatlarını kaybetmesi bizleri toplum olarak derin üzüntüye sevk etmiştir. Maddi zarar gören esnaf ve sanatkârların vergi ödemeleri, SSK ve Bağ-Kur prim borçları olmak üzere bölge insanının her türlü devlet alacağı faizsiz ertelenmeli ve uğradıkları zararlarına karşılıkta hibe yardım yapılmalıdır` diye konuştu.

-`DOĞAYI GÖZARDI ETMENİN SONUÇLARI`

Sel felaketinde hayatını kaybeden 8 vatandaşımıza Allah`tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyen Palandöken, `Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu felaket ile bir kez daha belediyelere ve yerel yönetimlere ne kadar önemli görevler düştüğünü görmüş olduk. Şehirleşirken doğayı gözardı etmenin sonuçlarını çok ağır ödüyoruz.  Bu felaketlerden mutlaka ders almalı ve yapılan inşaatlara ona göre izin verip, kontrollerini yapmalılar` şeklinde konuştu.